Haberler

Haberler

Başkan Yazıcı: Güçlü Olabilmenin Yolu, Birlik ve Beraberlikten Geçiyor

z18.03.2019

Yeni Zelanda’da 2 camide Müslümanlara yönelik terör saldırısını kınayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Geleceğimizde daha güçlü olabilmenin yolu birlik ve beraberliğimizi sağlayabilmekten geçer. Bu birlik ve beraberliğimizi sağladığımız sürece ne ülkemize ne de gönül coğrafyamıza hiçbir şey yapamazlar” mesajını verdi.
Tuzla Belediyesi 8. Geleneksel Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürler Buluşması’nda 15 Mart 2019 Cuma günü Sakaryalılar Gecesi düzenlendi. Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak, MHP Tuzla İlçe Başkanı Erdem Doğruer, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve hemşehri derneklerinin temsilcileri ile Sakaryalılar katıldı. Tuzla’dan Anadolu’ya Sakaryalılar Gecesi, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Birol: Yeni Zelanda’daki Saldırı Nedeniyle Programımızı Değiştirdik
Tuzla Sakaryalılar Derneği Başkanı Ercan Birol, Yeni Zelanda’da Müslümanlara yönelik terör saldırısı nedeniyle program içeriğini değiştirdiklerini söyledi. Birol, “Bu gece Sakaryamız’ı tanıtan, farklı bir program planlamıştık ama Yeni Zelanda’da yaşamış olduğumuz hain terör saldırısında yaşamını yitiren Müslüman kardeşlerimiz olduğu için konseptimizi tamamen değiştirdik. Sakaryalılar Gecesi’ne katılan tüm hemşehrilerimize ve dostlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Ülkemiz ve Gönül Coğrafyamızda Birlik ve Beraberliğimizi Sağlamalıyız
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Yeni Zelanda’da 2 camide Müslümanlara yönelik terör saldırısını kınadı. Dışarıdan yapılan tüm saldırılara karşı içeride birlik ve beraberliğe işaret eden Başkan Yazıcı, “Bizim canımızı yakan, mabetlerimize saldıran, o saldırıyı destekleyen, onları kışkırtan, onları üstümüze salan, canlarımızı yakan, o teröristler dâhil olmak üzere bütün işbirlikçilerini Rabbim Kahr ismi ile kahretsin diyorum. Vefat edenlere Rabbim rahmeti ile muamele eylesin. 10 yıl boyunca hep derneklerimizle ve dernek başkanlarımızla birlik ve beraberliğimizin ne kadar büyük bir güç olduğunu ifade ettik. 2 milyon insan Irak’ta ve Suriye’de öldüğü zaman ses çıkartmayanlar, bugün ibadetlerini yapan insanlara saldıranlara da emin olun sadece göstermelik ifadeler kullanırlar. Dünyada yaşanan hadiselerin altında yatan bu gerçek karşısında biz ülkemiz ve gönül coğrafyamızda bu birlikteliği sağlamadığımız sürece 2 milyon ölmüş canımıza da gık diye ses çıkartmazlar. O nedenle geleceğimizde daha güçlü olabilmenin yolu birlik ve beraberliğimizi sağlayabilmekten geçer. Bu birlik ve beraberliğimiz atom bombasından daha güçlüdür. Bu birlik ve beraberliğimizi sağladığımız sürece ne ülkemize ne de gönül coğrafyamıza hiçbir şey yapamazlar. Dışarıdaki güçler ne olursa olsun içerideki birliktelik sağlandığı sürece o ülkeye ve o millete asla bir şey olmaz. Biz saflarımızı sıklaştırmak zorundayız” şeklinde konuştu.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, birlik ve beraberlik temelli gelecek hedefleri için de “Daha çok çalışmak, daha çok üretmek zorundayız. Biz birbirimizi sevmek, birbirimize daha sıkı sarılmak ve birlikteliğimizle beraber ülkemizi daha iyi noktaya götürmek zorundayız. Tuzla’da da bu birlikteliği çok önemsememizin altında yatan en önemli sebeplerden birisi de buydu. Bugüne kadar ne yapabildiysek daha iyisini hedeflemeli, daha güzelini yapmalıyız. Geçmişteki gibi 3 kıtaya hükmeden ve gönül coğrafyamızda etkisini gösteren bir etkiyi ortaya koyabilmenin tek yolu çok çalışmaktan geçiyor” mesajını verdi.