Haberler

Haberler

Tuzla, Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümünde Şehitlerimizi Minnetle Andı

z18.03.2019

Tuzla’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümünde 2 tören düzenlendi. Öğrenciler, şiirleri, kahramanlık türküleri ve eserleri ile Çanakkale ruhunu yaşattı.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104. yıldönümü nedeniyle düzenlenen resmi tören, sahil tören alanında Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Törene Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Deniz Harp Okulu Garnizon Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, siyasi partiler ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Şehit ve Gaziler Derneği üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, kurumlarını temsilen Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşımız’ın okunmasıyla sona erdi.

Çanakkale Savaşı’ndan Dönmeyen Ali Çavuş’un Oğlu Ali’nin Torunuyum
İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde düzenlenen salon programına Tuzla Kaymakamı Ali Akça ve eşi Ferahil Akça, Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımız’ın okunmasının ardından selamlama konuşmasını Behiye Dr. Nevhiz Işıl Anadolu Lisesi Müdürü Cevdek Budak yaptı. Çanakkale cephesinde savaşan Ali Çavuş’un Oğlu Ali’nin hayatını anlatan Budak, “Ben Çanakkale Savaşı’ndan dönmeyen Ali Çavuş’un Oğlu Ali’nin torunuyum. Nenem hayatı boyunca hep kuru fasulye pişirdi ve tek lokma yemedi, hep bize yedirdi. Boş tabağı sofraya koydu ve kaldırdı. Ali Çavuş’tan Ömer Halisdemir’e kadar, M. Kemal Atatürk’ün “Ben taarruzu değil ölmeyi emrediyorum” düsturu ile bu topraklar için canlarını siper eden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi.

Yarışmalarda Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi
Tuğrul Bey Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo, izleyicilere duygulu anlar yaşattı. Tuzla Özel Doğa Koleji öğrencisi Zeynep Sudenur Çömez, izleyicilere “Çanakkale Şehitleri” isimli şiiri okudu. Müzik öğretmeni Melisa Çallıoğlu yönetiminde Behiye Dr. Nevhiz Işıl Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan koro, kahramanlık türkülerini, ağıtları ve marşları seslendirdi.
Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu tarafından verildi.