Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi, “Çanakkale Emanetleri”ni Sergiliyor

z18.03.2019

Tuzla Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümünde ‘Çanakkale Emanetleri’ni Tuzla halkı ile buluşturdu.
Tuzla Belediyesi, ‘Çanakkale Ruhu’nu Tuzla’ya taşıyan etkinliklerine her yıl olduğu gibi bu yıl da devam ediyor. Tuzla Belediyesi Rumeli Kültür Merkezi’nde açılan Çanakkale Emanetleri Sergisi’nde Çanakkale fotoğrafları, temsili Anadolu insanı ve asker mizansenleri, fotoğraflı hikayeler, temsili Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Çanakkale Şehitliği, 17 Türk Devleti’nin bayrakları ile müzede Çanakkale Cephesi’nde kullanılan askeri malzemeler sergileniyor.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Çanakkale cephesinin izlerini taşıyan, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin kullandığı askeri malzemeler ile geçmişten günümüze milli benliğimizi ortaya koyan değerlerimizi Çanakkale Emanetleri Sergisi’nde sergiliyoruz. Tarihe altın harflerle yazılmış şanlı tarihimizin şanlı kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.    
Tuzla Belediyesi Çanakkale Emanetleri Sergisi, 3 Nisan 2019 Çarşamba gününe kadar Tuzla Belediyesi Rumeli Kültür Merkezi’nde sergilenecek.