Haberler

Haberler

6. Tuzla’nın Yıldızlarına Altın Yağmuru’nda 144 Öğrenci Ödüllendirildi

z26.04.2019

Tuzla Kaymakamlığı, Tuzla Belediyesi, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen “6. Geleneksel Tuzla’nın Yıldızlarına Altın Yağmuru”nda 144 başarılı öğrenci, derecelerine göre tam, yarım ve çeyrek altınla ödüllendirildi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın “Eğitim Kenti Tuzla” vizyonuyla Tuzla’nın başarılı öğrencilerini ödüllendirmek amacıyla düzenlenen ödül töreni Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. İl, ülke ve uluslararası kültür, sanat, spor, bilgi ve beceri yarışmalarını başarıyla tamamlayan 144 genç, derecelerine göre tam, yarım, çeyrek altın ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. 6. Geleneksel Tuzla’nın Yıldızlarına Altın Yağmuru ödül törenine Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’yı temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu ve şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tuzla’nın Yıldızları 6 Yıldır Altın Yağmuru ile Ödüllendiriliyor
Program, Tuzlanın Yıldızlarına Altın Yağmuru ödül töreninin 6 yıllık geçmişini anlatan kısa film ve törende ödüllendirilen gençlerin başarı hikayelerinin yer aldığı film gösterildi.
Necip Fazıl Kısakürek’in Sakarya Türküsü adlı şiiri Halil Türkkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ayşe Nur Kurtoğlu ve ardından Zeynep Nurdan yönetimindeki Çağrıbey Ortaokulu Korosu tarafından seslendirdi.

Bu Törende Oluşan Heyecanının Çocuklarımızı Daha Başarılı Bir Noktaya Getireceğine İnanıyorum
Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, ödül töreninin yeni başarılara zemin hazırladığını söyledi. Tuzla’nın yıldızlarının bu törende oluşan motivasyonla arttığına dikkat çeken Alireisoğlu, “Öğrencilerimizin başarılarını nasıl arttırdıklarını rakamsal olarak gördünüz. Biz çocuklarımızı altınla ödüllendirmek isterken çocuklarımız daha güzeli ile bizi ödüllendiriyorlar. Bu törenle birlikte çocuklarımızda oluşan heyecanın onları daha başarılı bir noktaya getireceğine inanıyorum. Bu ödülleri biz kültürel, sosyal, sanat, beceri, spor maneviyat alanlarında dereceye girmiş olan öğrencilerimize veriyoruz. Amacımız çocuklar kendi hikayelerini oluştururken güçlensin istiyoruz. Ödül ve sevinç onların azimlerini tutuşturur, kararlılıklarını arttırır, var oluşunu ve yürüyüşünü kuvvetlendirir. Bu organizasyonun altında imzası olan çok kıymetli kaymakamımıza, eğitim anlamındaki duyarlılığı hassasiyeti dolayısı ile teşekkür ederken, her yıl güçlü desteği veren okullara bir eğitim gönüllüsü olarak emeğini esirgemeyen her zaman destekleyen çok kıymetli Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’ya huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

Dr. Şadi Yazıcı’nın ‘Eğitim Kenti Tuzla’ Vizyonuyla Başarımız Arttı
Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, konuklara Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın selamını iletti. Başkan Yazıcı’nın “Eğitim Kenti Tuzla” vizyonu ile artan başarıya dikkat çeken Özcan, “Tuzla’nın Yıldızlarına Altın Yağmuru’nda çocuklarımızda var olan potansiyelin açığa çıkması, çocuklarımızda ve öğretmenlerimizde pozitif bir enerjiye dönüştü. Bu anlamda bu çalışmaları yapan, vesile olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sayın Başkanımız, her zaman “Eğitim Kenti Tuzla” vizyonuyla hareket ediyor ve eğitim alanında yapılan çalışmalar göz dolduruyor, başarı oranlarımız çok yüksek oluyor.  Eğitim alanında hem okullarda hem de okul dışı sahalarda gençlerimizin eğitim, spor ve kültür anlamında her zaman yanlarındayız” ifadesini kullandı.

İnsanın Çalıştığının Karşılığı Vardır
Tuzla Kaymakamı Ali Akça da törendeki konuşmasında “İnsanın çalıştığının karşılığı vardır” vurgusunda bulundu. Öğrencilere seslenen Kaymakam Akça, “Sizi bugün buraya getiren çalışmalarınızdır, gayretlerinizdir. Biliniz ki insan için ancak çalıştığının karşılığı vardır. Sizler bugün burada çalışmalarınızın semeresini alacaksınız, ödüllendirileceksiniz. Hayatınız boyunca üretin, çalışın, gayret edin, alın terinizi elinizin gücü ile vucüdunuzun emeği ile birleştirin, maddi değer üretin. Gön

lünüzü, kalbinizi ruhunuzun gösterdiği yönde çalıştırıp gayret ettirin. Manevi değer de üretin. Maddi ve manevi değer üretmek amacınız olsun. Kıstas olarak kendi vicdanınız ve toplumun vicdanına başvurun. Bu 2 kavramda karşılığı olmayan her şeyden uzak durun. Olumlu işler yapın. O zaman dünyanın yaşadığınız ortamın daha iyi olduğunu göreceksiniz. Hayat bir bisiklet gibidir. Bugün sizi buraya getiren o pedalları çevirmedeki hızınızdır. Hayatınız boyunca o pedalları çevirin. Hızını siz takdir edeceksiniz ancak biliniz ki o pedalı çevirmediğiniz an düşersiniz. Bu asil vatan ve millet için her zaman üretin. Bu güzel programın hazırlanmasında sürdürülebilir olmasında geleneksel hale gelmesinde katkıda bulunan Tuzla Belediyesi ve Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, sevgili gençlere ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaymakam Akça, Başkan Yazıcı’ya Eğitime Katkılarından Dolayı Teşekkür Etti
6. Geleneksel Tuzla’nın Yıldızlarına Altın Yağmuru ödül töreninde 144 başarılı öğrenci, ilçe protokolü tarafından derecelerine göre tam, yarım ve çeyrek altınla ödüllendirildi. Törende ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı ve İnsani Yardım Vakfı işbirliği ile “İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi kapsamında en fazla yetim kardeşi olan okulların müdürleri ile Bosna Hersek Tuzla Belediyesi ile sürdürülen “İki Tuzla Kardeşliği Projesi”ne katkı veren okul müdürlerine de hediyeleri takdim edildi.
Tuzla Kaymakamı Ali Akça, eğitime katkılarından dolayı Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’yı temsilen Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan’a teşekkür plaketi verdi. Tören, birlikte çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.