Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi,Kurban Bayramı Hazırlıklarını Sürdürüyor

z30.07.2019

Tuzla Belediyesi, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala 5 Kurban Satış ve 31 kurban kesim yeri belirledi. Tuzla Belediyesi, vatandaşların dini vecibelerini İslami kurallar ve sağlık şartlarına uygun gerçekleştirmesi için kontrollerini titiz bir şekilde sürdürüyor.
Tuzla Belediyesi, kurbanlık hayvan satış alanlarında verilen hizmetlerle hem satıcılar hem vatandaşların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak çalışmalarına başladı.
Tuzla Belediyesi ekipleri, Tuzla’daki kurban satış alanlarında satışa sunulan hayvanları periyodik olarak kontrol ediyor.
Tuzla Belediyesi tarafından kurbanlık satış alanı olarak düzenlenen alanlarda kurulan çadırların su ihtiyaçları, Tuzla Belediyesi su tankerleri ile düzenli olarak temin ediliyor.
Hayvan satış alanındaki padoklar belediye ekipleri tarafından her gün düzenli olarak dezenfekte ediliyor, Veteriner Hekimleri de alandaki hayvanların kurban şartlarına uygun olup olmadığını düzenli olarak kontrol ediyor. Kurban satış alanlarında hayvan sahipleri ve vatandaşların kullanımı için belediye ekipleri tuvalet, banyo, kafeterya ve mescit gibi sosyal alanları düzenliyor.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, halkın sağlığını yakından ilgilendiren kurban satış ve kesim alanlarının düzeni ve bakımı konusunda Tuzla Belediyesi’nin örnek bir hizmet sunduğunu ifade etti.
Başkan Yazıcı, “Kurban satış ve kesim yerlerinde düzenli, sağlıklı ve uygun şartların oluşması için ilgili ekiplerimiz görevlerine devam ediyor. 444 0 906 Numaralı İletişim Merkezimiz, her gün 24 saat hizmet veriyor. Vatandaşlarımızın istek ve şikayetlerine kısa sürede çözüm sağlıyoruz.” dedi.