Haberler

Haberler

TUZLA SATRANÇ TURNUVASI

z09.03.2020

Tuzla Belediyesi’nin bu yıl 3.’sünü düzenlediği satranç turnuvası, Şelale Park Bilim Merkezi’nde yapıldı. Oldukça çekişmeli geçen elemeler sonunda 6 kategoride ilk üçe girenlere ödül verildi.

Tuzla Belediyesi’nin, Türkiye Satranç Federasyonu ile birlikte düzenlediği satranç turnuvasına binden fazla başvuru olurken, turnuvaya katılan 500 sporcu taktiklerini çekişmeli maçlara taşıdı. 

Satranç turnuvasına sporculara eşlik eden aileleri de heyecanlarıyla ayrı bir renk kattı.  Tuzla Belediyesi Şelale Park Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilen eleme ve final müsabakaları iki gün süren çekişmeli maçlara sahne oldu.

Turnuvada 6 kategoride maçlar yapıldı ve dereceler oluşturuldu. 7-8 yaş, 9 yaş, 10 yaş, 11-12 yaş ve 13-16 yaş ve Ustalar olarak ayrılan kategorilerde ilk üçe girenlere ödülleri verildi. Her kategoride birincilere tablet, ikincilere kitap seti ve üçüncülere satranç takımı hediye edildi.

SATRANÇ TURNUVALARI GELENEKSELLEŞTİ

Geleneksel satranç turnuvaları ile yıl içinde farklı zamanlarda satranç sporcularını ilçemizde misafir eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “ Eğitimin ana hedefi analitik düşünen, çözüm üreten ve strateji geliştirebilen bireyler yetiştirmektir. Tuzla Belediyesi olarak hem eğitim birimlerimizde bilim, kültür, sanat ve spor ile eğitimi destekliyoruz, hem de okullarımıza bu alanlar içinde yıl içinde desteklerimizi sürdürüyoruz.

Satranç turnuvaları ise bizler için ayrı öneme sahip özel bir konu. Yıl içinde birden fazla turnuvaya ev sahipliği yapıyoruz. Turnuvamıza katılan sporculara ve her yaştan sporcumuzun turnuvamıza katılmasına imkan sağlayan anne ve babalara ayrıca teşekkür ediyorum. “ diyerek yeni dönemde turnuvalarının devam edeceğine de işaret etmiş oldu.

İki gün süren turnuvalarda dereceye giren sporcular turnuvadan memnun ayrılırken bir yenisi için şimdiden sabırsızlandıklarını belirterek turnuva için Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkürlerini ilettiler.

Turnuvada dereceler şu şekilde oluştu:

USTALAR
1. Anar Aliakbarov
2. Okan Özsakallıoğlu
3. Can Durak

7-8 YAŞ
1. M. Fatih Keçeci
2. Y. Ensar Çiçek
3. M. Kıvanç Demir

9 YAŞ
1. E. Eymen Büyük
2. Kuzey Çetinkaya
3. M. Tuna Bilir

10 YAŞ
1. Kutay Ulukan
2. Furkan Güleşçe
3. Y. Kağan Çiçek

11-12 YAŞ
1. C. Arda Bilir
2. E. Cahit Karataş
3. E. Esma Büyük

13-16 YAŞ
1. Ilgar Mammadov
2. Ege Arslan
3. E. Buğra Koç