Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi’nden öğrencilere kantin ve beslenme desteği

z17.09.2025

Tuzla Belediyesi, ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim hayatlarına sağlıklı ve eşit koşullarda devam edebilmeleri amacıyla kantin desteği protokolü ve beslenme desteği projesini hayata geçirdi. Bu kapsamda ilçedeki devlet okullarında toplam bin 961 öğrenciye ulaşıldı. Belediyeden yapılan açıklamada, her iki destek programı için de başvuruların alınmaya devam ettiği bildirildi. 

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirilen projeler kapsamında, anaokulundan liseye kadar devlet okullarında öğrenim gören öğrencilere yönelik ücretsiz kantin hizmeti ve günlük beslenme desteği sağlanıyor. Projeler, özellikle maddi imkânları kısıtlı ailelerin çocuklarına eğitim sürecinde eşit koşullar sunmayı hedefliyor.

KANTİNLERDE ÜCRETSİZ ÖĞÜN DESTEĞİ

Tuzla Belediyesi ile Tuzla Kantinciler Odası arasında imzalanan “Kantin Desteği Protokolü” kapsamında, ilçedeki devlet ortaokulu ve lise öğrencilerine okul kantinlerinden ücretsiz yararlanma imkânı sunuluyor. İlk etapta 975 öğrenciye ulaşan destekle, eğitim hayatı boyunca temel ihtiyaçlara erişimi kısıtlı çocuklara doğrudan katkı sağlandı.

Destekten faydalanan öğrencilere, okul kantinlerinde kullanılmak üzere kartlar verildi. Bu kartlar sayesinde öğrenciler, ihtiyaç duydukları anda kantinden diledikleri ürünü alabiliyor. Böylece hem öğrencilerin ayrıştırılmasının önüne geçiliyor hem de sosyal destek, öğrencinin günlük yaşamına saygılı ve görünmez bir şekilde entegre ediliyor.

Tuzla Belediye Başkanı Av. Eren Ali Bingöl, protokol sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Hiçbir çocuğumuzun eğitim yolculuğunda aç kalmasına göz yumamayız. Bu destek yalnızca bir öğün değil, çocuklarımızın sağlığına, başarısına ve yarınlarına yapılan bir yatırımdır. İlçemizdeki devlet okullarında okuyan ortaokul ve lise çağındaki ihtiyaç sahibi evlatlarımız için okulda kullanabilecekleri bir katkı sunuyoruz. Bu katkı sayesinde çocuklarımız kantinden sandviç, içecek ve tatlı gibi temel bir öğün ihtiyaçlarını ücretsiz bir şekilde karşılayabiliyor. Bu program sadece ailelerinizin yükünü hafifletmekle kalmayacak. Çocuklarımızın kendilerini değerli, eşit ve güçlü hissetmelerini sağlayacak. Bir kez daha söylüyoruz. Tuzla'da hiçbir çocuk yalnız değil. Çünkü birlikte güçlüyüz. Çünkü biliyoruz Tuzla'nın evlatlarına değer” dedi.

İstanbul Kantinciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyesi Seyfi Coşkun, “Gerçekten amaca hizmet eden çok değerli bir proje. Çocuk kantine gittiğinde, aldığı şeyin belediye desteğiyle mi yoksa kendi imkânlarıyla mı olduğunu kimse fark etmiyor. Bu da durumu olmayan çocuklarımız için çok anlamlı bir eşitlik sağlıyor. Kimse kendini dışlanmış ya da farklı hissetmiyor. Böyle bir projenin içinde bulunduğumuz için çok mutluyuz” diye konuştu.

Çocuğunun projeden yararlandığını söyleyen Sevim Diken ise “Belki bazı insanlar için küçük bir şey gibi görünebilir ama bizim için çok büyük bir anlam taşıyor. Benim gibi binlerce veli var aynı durumda. Bu destek bizim için adeta bir kurtuluş oldu. En azından çocuğumun elinde bir kart var, kantine gittiğinde istediğini alabiliyor. Bu çok büyük bir rahatlık. Projeyi hayata geçiren, emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. İyi ki varlar” ifadelerini kullandı.

Protokol kapsamındaki başvurular alınmaya devam ederken, destekten yararlanan öğrenci sayısının ilerleyen dönemde artırılması hedefleniyor.

ANAOKULU VE İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE GÜNLÜK BESLENME PAKETİ

Kantin desteğinin yanı sıra Tuzla Belediyesi, anaokulu ve ilkokul düzeyindeki devlet okulu öğrencileri için de ayrı bir destek programı yürütüyor. Haftanın 5 günü için hazırlanan beslenme paketleri, ilk etapta 986 öğrenciye ulaştırıldı. Bu paketlerde çocukların gelişimini destekleyecek süt, meyve ve sağlıklı atıştırmalıklar yer alıyor.

Söz konusu destekle, hem öğrencilerin okulda aç kalmasının önüne geçiliyor hem de ailelerin ekonomik yükü hafifletiliyor. Bu programda da başvurular devam ediyor.

EŞİT VE GÜÇLÜ YARINLAR İÇİN SOSYAL DESTEK DEVAM EDECEK

Tuzla Belediyesi, yürüttüğü bu projelerle yalnız bugüne değil, geleceğe de yatırım yapıyor. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak, sağlıklı nesiller yetiştirmek ve ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmak amacıyla hayata geçirilen bu projeler; sosyal belediyecilik anlayışının güçlü bir örneğini oluşturuyor.

Tuzla Belediyesi yetkilileri, “Hiçbir çocuk aç kalmayacak” hedefiyle başlatılan bu projelerin kapsamının artırılarak devam edeceğini belirtti. Ayrıca bu anlamlı iş birliğine katkı sunan tüm kişi ve kurumlara teşekkür edildi.