Yol & Cadde

Yol & Cadde

Tuzla Belediyesi, Şehitler Caddesi'nde Yol Genişletme Çalışmalarına Başladı

z29.04.2015

Tuzla Belediyesi, Tuzla köprüsü ile Tuzla Marina ve sahil ulaşımının ana aksını oluşturan Şehitler Caddesi’nde yol genişletme çalışmasına başladı.
Tuzla Belediyesi, Şehitler Caddesi’nin Tuzla Piyade Okulu ile Tuzla Marina arasındaki 1310 metrelik kısmında yol genişletme çalışmalarına başladı. Mevcut durumda 7 ila 9 metre arasında genişliğe sahip olan cadde, çalışmaların tamamlanmasıyla 20 metre genişliğinde, karşılıklı çift şeritli bir yola dönüşecek. Belli noktalardaki daralma ile ciddi trafik sıkıntısına neden olan yol, karşılıklı çift şeridi, orta refüjü, tretuar ve kaldırım çalışmaları, aydınlatması ile modern bir görünüme kavuşacak.
Çalışmaların ilk aşamasında Türk Telekom, İSKİ, İGDAŞ ve ASEAŞ caddedeki altyapı çalışmalarını tamamladı. Tuzla Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Tuzla Marina’dan işbaşı yaparak iş makinaları ile yolu genişletme işlemine başladı. Çalışmalar kapsamında yolun alt kısmında perde beton dökülecek, tretuar ve kaldırım taşı döşenecek, yağmur suyu kanalı ve refüj çalışmaları yapılacak. Mevcut aydınlatma orta refüje nakledilecek.

Şehitler Caddesi’ndeki Trafik Sıkıntısını Ortadan Kaldıracağız
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Şehitler Caddesi’nde yaşanılan trafik yoğunluğunun yol genişletme çalışması ile ortadan kalkacağını söyledi. Caddenin Tuzla Marina ve sahile ulaşımda taşıdığı yükü rahatlatan bir projeyi uygulamaya aldıklarını belirten Başkan Yazıcı, “Tuzla Marina hizmete açıldığında 2 bin çalışanı, tedarikçileri, ziyaretçileri ile bu cadde daha çok kullanılacak ve mevcut yoğunluk artacak. Olası sıkıntıları öngörerek çalışmalarımıza başladık. Mevcut durumun 2 katı büyüklüğünde bir yolu hizmete hazırlıyoruz. Çalışmalar tamamlandığında Tuzla Marina’ya ve sahile ulaşım daha rahat olacak” dedi.