Müdürlük Haberleri

Müdürlük Haberleri

Tuzlalı Muhtarlar da “Madde Bağımlılığına Hep Birlikte Hayır” Dedi

z05.05.2015

Tuzla Belediyesi ve Tuzla Kaymakamlığı öncülüğünde, gönüllülük esasıyla sürdürülen “Tuzla’da Hep Birlikte Madde Bağımlılığına Hayır” projesi kapsamında mahalle muhtarlarına madde bağımlılığı ile mücadele eğitimi verildi.
Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen eğitime Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları Av. Mehmet Çelikel ve Dr. Turgut Özcan, Tuzla Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Pınar Bulut ile Tuzla mahalle muhtarları katıldı.

Tuzla’nın En Önemli Sosyal Projesi
Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Çelikel, madde bağımlılığı ile mücadeleyi toplumu bilinçlendirme çalışmaları ile sürdürdüklerini söyledi. Projenin öneminden bahseden Çelikel, “Bu proje; Tuzla Kaymakamlığı ve Tuzla Belediyesi’nin, Tuzla’nın en önemli, en başta gelen sosyal projelerinden bir tanesidir. Bu projede öncelikle insanları bilinçlendiriyoruz. Risk altındaki gençlerimizi de kültürel, sanatsal, sportif faaliyetlerle meşgul edeceğiz. Madde bağımlılığı ile mücadele konusunda tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bu mücadeleyi toplumun tüm kesimleriyle birlikte yapacağız” dedi.

Doğru Bilgiyle Doğru Mücadeleyi Amaçlıyoruz
Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan da konuşmasında “Bu projenin ilk ayağında risk grubunda yer alan, madde bağımlılığına bulaşma ihtimali yüksek olan gençleri bilinçlendirmek istiyoruz. Gençlerimizi bilinçlendirmek, farklı uğraşlarla meşgul ederek madde kullanımı ile ilgili süreçle karşılaşmamasını amaçlıyoruz. Uzmanlar tarafından hazırlanan eğitim programını halka doğru bilgi vererek mücadeleyi doğru bir şekilde sürdürmek için gönüllü eğiticilerle halkla ulaştırıyoruz.” ifadesini kullandı.
Tuzla’da Hep Birlikte Madde Bağımlılığına Hayır projesinin gönüllü eğiticileri arasında yer alan Tuzla Belediyesi personeli Osman Kurbetoğlu, toplantıda muhtarlara sunum eşliğinde bilgi verdi.