Müdürlük Haberleri

Müdürlük Haberleri

Madde Bağımlılığı İle Mücadelede Ön Müdahale Teknikleri Eğitimi Verildi

z01.06.2015

Tuzla Belediyesi ve Tuzla Kaymakamlığı öncülüğünde, gönüllülük esasıyla sürdürülen “Tuzla’da Hep Birlikte Madde Bağımlılığına Hayır” projesinin 2. ayağında ön müdahale teknikleri eğitimlerine başlandı.
Tuzla Belediyesi ve Tuzla Kaymakamlığı öncülüğünde, gönüllülük esasıyla sürdürülen “Tuzla’da Hep Birlikte Madde Bağımlılığına Hayır” projesi devam ediyor. Proje kapsamında gönül eğiticiler tarafından farkındalık çalışmaları sürdürülüyor. Projenin ikinci ayağı olan ön müdahale eğitimleri de hayata geçirildi.

Ön Müdahale Teknikleri Eğitimi Verildi
Projenin 2. ayağında psikolog ve rehber öğretmenlere bağımlılık potansiyeli olan gençlere yönelik psikososyal ön müdahale teknikleri eğitimi verildi. Bezmialem Vakıf Üniversitesi Çocuk Ergen Psikiyatristi Yrd. Doç. Dr. Vahdet Görmez tarafından verilen eğitim 27-28 Mayıs’ta Tuzla Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlendi. Eğitimde, madde kullanılan ortamlarda bulunduğu  veya madde ile tanışma potansiyeli olan kişilere yönelik ön müdahale ve psikososyal teknikler hakkında bilgilendirme yapıldı. Bağımlılıkla mücadele yöntemlerine, maddeye başlama nedenlerine, madde bağımlılarının neler yaşadığına ve ailelerin neler yaşamakta olduğuna vurgu yapan Görmez, bağımlılığın bir süreç olduğunu, bu süreçte oluşturulan ön müdahale timinin aktif bir şekilde sahada görev alacağını belirtti.
Projede gönüllü eğitimcilerin farkındalık çalışmaları, ön müdahale  eğitimi almış uzmanların saha çalışmaları ve süpervizyon toplantıları ile devam edecek.