Müdürlük Haberleri

Müdürlük Haberleri

Tuzla Belediyesi, Mağdur Vatandaşların Yardımına Koştu

z03.01.2015

Şifa Mahallesi’nde 3 katlı bir evde doğalgaz sıkışmasından kaynaklandığı belirtilen bir patlama meydana geldi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın talimatıyla 2 başkan yardımcısı ve 7 müdürlük personeli, mağdur vatandaşların yardımına koştu.
Şifa Mahallesi Emiroğlu Caddesi Hamit Kaplan Sokak'ta 3 katlı apartmanın ikinci katında sabah saatlerinde Hasan Ören, eşi ve çocukları uykuda olduğu sırada patlama meydana geldi. Patlamanın ardından başlayan yangın da binayı sardı. İhbar üzerine Tuzla Belediyesi ekipleri, itfaiye ekipleri, sağlık görevlileri, İGDAŞ ekipleri ve polis geldi. İGDAŞ ekipleri vanaları kapatıp doğalgazı keserken itfaiye de yangını söndürdü. Evde bulunan 2'si çocuk 4 kişi ambulansla hastaneye götürüldü. Yaralıların 3'ü tedavilerinin ardından taburcu edildi, 1 kişi yoğun bakımda tedavi görüyor. 

Başkan Yardımcılarından Geçmiş Olsun Ziyareti
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın görevlendirmesiyle Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları Ahmet Çabuk ve Serhan Kural, kısa sürede olay yerine giderek vatandaşlarla görüştü. Resmi tatil günü olmasına rağmen Tuzla Belediyesi, 7 müdürlüğü ile olay yerinde mağdurların yanında yer aldı. Tuzla Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Yapı Kontrol Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü Acil Müdahale Ekibi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, gün boyu ihtiyaç duyulan alanlarda görev aldı.  
Tuzla Belediyesi, patlama yaşanılan evin çevresinde güvenlik tedbirlerinin alınması, çevreye yayılan eşyaların toplanması ve bölgenin temizlenmesinde görev aldı. Tuzla Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü, eşya ihtiyacının tespitinin ardından mağdur aile için ev kiralayarak yeni bir yaşam ortamı hazırladı. Tuzla Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de patlamanın etkisiyle zarar gören çevredeki ev ve işyerlerinin camlarını değiştirdi.

Yaraları Sarmaya Devam Edeceğiz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, olayın duyulmasından itibaren vatandaşların yanında yer aldıklarını söyledi. Patlamanın yaşandığı evin yanı sıra çevredeki ev ve işyerlerinde oluşan zararın da tanzimini gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Yazıcı, “Can kaybı olmaması tek tesellimiz. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Tuzla Belediyesi olarak mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın yanındayız. Her türlü ihtiyaçlarında Tuzla Belediyesi’nin imkanlarıyla yaraları sarmaya devam edeceğiz” dedi.