Müdürlük Haberleri

Müdürlük Haberleri

Tuzla Belediyesi, İçmeler-Aydınlı Yolundaki Soruna Yeni Yol Yaparak Çözüm Sağladı

z03.02.2017

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, keskin dönüşleri ile görüş mesafesi daralan ve çok sayıda ölümlü trafik kazasına neden olan İçmeler-Aydınlı Yolu’nu, paralelinde yeni bir yol yaparak devre dışı bıraktı. Yılların sorununu çözen projeyle, eskisinden daha kullanışlı ve güvenli bir yol hizmete sunuldu.
Tuzla Belediyesi, ilçenin önemli ulaşım akslarından olan İçmeler-Aydınlı yolundaki “Ölüm Virajı”na örnek ve köklü bir çözüm sağladı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı önünde keskin dönüşleri ile görüş mesafesini daraltan ve onlarca ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı kazaya sebebiyet veren yolu, yeni yol yaparak devre dışı bıraktı. Tuzla Belediyesi ile Milli Savunma Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile Tuzla Piyade Okulu yol için düşünülen alan ve çevresini Tuzla Belediyesi’ne devretti, Tuzla Belediyesi de bu protokol karşılığı askeri alandaki bazı birimlerinin yapım ve onarımını gerçekleştirdi.

Karşılıklı 3’er Şerit Yol Yapıldı
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın imzaladığı protokolün ardından çalışmalar 10 Eylül 2015 tarihinde başladı. Tuzla Piyade Okulu arazisi içinde başlayan çalışmalar ile Aydınlı-İçmeler yolunun eğimli alanı bypass edildi. 1055 metre uzunluğunda, 35 metre genişliğinde karşılıklı 3’er şerit olarak yapılan yolun tamamlanan kısmına 7600 ton asfalt serildi. Yolun kot farkından dolayı 205 m. uzunluğunda ortalama 70 cm kalınlığında 2 m. ila 5 m. arası taş duvar imalatı ve 1 km. uzunluğunda 2,5 m ila 13,5 m uzunluğunda perde beton duvar ve üzerine tel çit yapıldı. Yolda 2,5 km. yağmur suyu kanalı ile genişliği 3 ila 4 m. arasında değişen kaldırım inşa edildi. 

65 Metre Uzunluğunda Altgeçit Yapıldı
Makineli beton ile orta refüj imalatı, İçmeler-Aydınlı Deri Sanayi girişi arasında aydınlatma direkleri de Tuzla Belediyesi tarafından yapıldı. Tuzla Belediyesi, 2,5 metre yüksekliğinde ve yine aynı genişlikte, 65 metre uzunluğunda yaya alt geçidini de çalışmalar kapsamında hizmete kazandırdı.
Tuzla Belediyesi son 1 aydaki çalışmaları tamamlayıp yolun İçmeler-Aydınlı yönündeki 3 şeridi trafiğe açtı ve karşılıklı gidiş geliş kullanılmaya başlandı. Tuzla Belediyesi, yolun Aydınlı-İçmeler yönündeki 3 şeridini de hava şartlarına bağlı olarak 2 ay içinde tamamlamayı planlıyor. Çalışmalar kapsamında yola 8.000 ton daha asfalt serilecek. 

Başkan Yazıcı: Ulaşımda Yeni ve Örnek Çözümler Sağlıyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Şehitler Caddesi ve İçmeler-Aydınlı yolunda aynı metodu kullanarak çözüm sağladıklarını söyledi. Her 2 yoldaki çalışmalarda hem askeri alanlara yapı yaptıklarını hem de yollardaki mevcut sorunları çözdüklerini belirten Başkan Yazıcı, “Bir başka kurumun arazisini yola katıp, bunun karşılığında o kurumun ihtiyaçlarını karşılamak belediyemizin yapım maliyetini arttırdı. Yol açma, yol genişletme ve yol yapımı ile Tuzla’da ulaşımı kolaylaştırıyoruz ve yıllardır süren sorunlara kalıcı çözümler sağlıyoruz. İçmeler- Aydınlı yolu da, özellikle ölümlü kazaları ile bilinen bir yoldu. Bu bölgede çok canımızı yitirdik, bir çok kazaya şahit olduk. 1,5 yıldır bu yolda önemli bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Yolun keskin virajlarından kaynaklanan sorunu, yeni bir yol yaparak ortadan kaldırdık. Hayırlı olsun” dedi.