Müdürlük Haberleri

Müdürlük Haberleri

Asım Kibar, Tuzla Devlet Hastanesi'ne Dijital Röntgen Cihazı Bağışladı

z30.12.2014

Hayırsever İşadamı Asım Kibar, Tuzla Devlet Hastanesi’ne kendisinin yardım etme talebiyle yaklaşık 150 Bin TL. bedelli Dijital Röntgen Cihazı bağışladı.
Tuzla Devlet Hastanesi’nin bakanlık sistemiyle entegrasyonu ve seri hizmetinde önemli bir donanıma sahip olan cihazın açılışı törenle gerçekleştirildi. Tuzla Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. İrfan Fırat’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılışa Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Asım Kibar, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Yakup Çağ, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları Mehmet Çelikel ve Dr. Turgut Özcan, Tuzla Belediyesi Meclis Üyeleri, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Asım Kibar Kendi İsteğiyle Yardım Etme Talebinde Bulundu
Tuzla Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. İrfan Fırat, Asım Kibar’ın kendi isteğiyle hastaneye gelerek maddi sınır belirtmeden yardım yapma teklifinde bulunduğunu açıkladı. “Hayatımda ilk defa istemeden bir şeyin yapılmasının teklif edildiğini gördüm” diyen Fırat, “Bugün burada sadece bir dijital röntgen cihazının açılışını gerçekleştirmiyoruz. Toplumsal dayanışmanın, insana değer veren anlayışın önemli bir örneğini yaşıyoruz” dedi.
Fırat, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın 400 yataklı Tuzla Devlet Hastanesi’nin ihale sürecine katkısına birebir şahit olduğunu belirterek Tuzla Belediyesi’nin sağlık alanındaki yatırımları için teşekkür etti. Fırat, “İstanbul ve Türkiye’de kabuğuna sığmayarak büyüyen, beklenenin üstünde hızla gelişen Tuzla’da, Belediye Başkanımız ve ekibine sağlık hizmetleri nedeniyle teşekkür ediyorum. İçinde bulunduğumuz bu ek binayı da Tuzla Belediyesi yaptı. Bu ek bina olmasa, herhalde bu hastaneyi kapatmamız gerekecekti” şeklinde konuştu.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Yakup Çağ da cihazın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yardım Etmek Herkese Nasip Olmaz
Gelişmiş ülkelerde kamu-özel sektör işbirliğinin modern yaşamın gücünü arttırdığını belirten Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Modern yaşamın hizmetine sunulan bu cihazı bağışlayan Asım Kibar’a Tuzla halkı adına teşekkür ederim” dedi.
Asım Kibar’ın Tuzla’da çok sayıda hizmeti bulunduğuna değinerek bunlardan bahseden Başkan Yazıcı, “Para kazanmak herkese nasip olabilir ama yardım etmek herkese nasip olmaz. Sayın Asım Kibar, mum dibine ışık verir düşüncesiyle Tuzla’mıza çok sayıda hizmette bulunmuştur.” ifadesini kullandı.
Başkan Yazıcı, Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri yerinin de Asım Kibar tarafından bağışlandığını hatırlattı.

Tuzla Halkıyla Bir ve Beraberiz
Hayırsever İşadamı Asım Kibar da konuşmasında, yatırım yaptıkları her yerde o bölgenin halkıyla bir ve beraber olduklarını vurguladı. “Yatırım yaptığımız ilçede, bölgede o yörenin halkıyla bütünleşmek bizim önceliğimiz oldu” vurgusunda bulunan Kibar, “Sanayici, çevresindeki insanlarla beraber olmazsa orada rahat edemez. Biz, halkımızı bizi bütünleyen olarak gördüğümüz için huzurluyuz. Tuzla Belediyesi’ne ve Tuzla halkına minnettarız, onlara hizmet etmekten mutluyuz. Sosyal hizmetlerimize devam edeceğiz” dedi.  
Konuşmaların ardından Hayırsever İşadamı Asım Kibar’ın Tuzla Devlet Hastanesi’ne bağışladığı Dijital Röntgen Cihazının açılışı gerçekleştirildi.