Müdürlük Haberleri

Müdürlük Haberleri

Tuzla Belediyesi Çalışanları Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdü

z16.02.2015

Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat programı kapsamında Tuzla Belediyesi çalışanları sağlıklı yaşam yürüyüşünde bir araya geldi.
Tuzla Kaymakamlığı’nın öncülüğünde Tuzla Belediyesi, Hak Sağlığı Müdürlüğü ve Tuzla Toıplum Sağlığı Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen yürüyüş, Tuzla sahilinde gerçekleştirdi. Her hafta cumartesi sabahı bir kurum veya kuruluşun katıldığı yürüyüşün ilk organizasyonuna Tuzla Belediyesi çalışanları katıldı. Tuzla Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün davetiyle bir araya gelen birim müdürleri ve çalışanlar, Tuzla iskelesinden Tuzla Marina’ya kadar gidip başlangıç noktasına geri döndü. “Bir adım hareket, bin adım sağlık”, “Hareket et, fazla kilolara veda et” temasıyla düzenlenen yürüyüşte, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktiviteye dikkat çekildi. Yürüyüşe İstanbul İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Özdemir ile Tuzla Toplum Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi Dr. Ahmet Karakaşlı da katıldı.

Günde En Az 30 Dakika Egzersiz Yapmalıyız
Tuzla Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Fatma Kuzkaya, beslenme ve egzersizin sağlıklı yaşam için taşıdığı öneme dikkat çekti. Her yetişkinin günde en az 30 dakika egzersiz yapması gerektiğine değinen Kuzkaya, “Amacımız bireye doğru beslenme alışkanlığı kazandırılması ve bu alışkanlığın ömür boyu sürdürülmesidir. Fiziksel aktivite yapmanın yağ ve yağ dokusu ve karın bölgesindeki yağlanmayı azalttığı, diyet yapıldığında görülebilen kas kayıplarını önlediği kesin olarak kabul edilmektedir. Sağlıklı yetişkinler günde en az 30 dakika egzersiz yapmalı, herhangi bir rahatsızlığı olan bireyler yapabileceği egzersizleri aile hekimlerine danışmalıdır. Yürüyüş, egzersizler arasında en kolay uygulanabileni olmasından dolayı önemlidir.” şeklinde konuştu.