Kent Konseyi Çalışma Grubu Faaliyetleri

Kent Konseyi Çalışma Grubu Faaliyetleri

Tuzla’da Hemşehri Dernekleri Platformu Birlik ve Beraberliğimizde Önemli Rol Oynuyor

z28.02.2017

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürler Buluşması’nda “Tuzla’da birçok hizmet yaptık ama Hemşehri Dernekleri Platformu’nda yapmış olduğumuz işlerin birlik ve beraberliğimiz için çok önemli olduğunu defalarca gördük” mesajını verdi.
7. Geleneksel Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürler Buluşması’nda Trabzonlular bir araya geldi. Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, MHP Tuzla İlçe Başkanı Volkan Beşiroğlu, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Çabuk, Trabzonspor’un efsane futbolcusu Hami Mandıralı, Tuzla ve çevresinde yaşayan Trabzonlular katıldı. Trabzonlular, yöresel sanatçıların eşliğinde keyifli vakit geçirdi. Trabzon yemekleri konuklara tanıtıldı ve ikram edildi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı Türkiye’de İlkleri Gerçekleştiriyor
Tuzla’da bulunan Trabzon dernekleri adına konuşma yapan Tuzla Çarşıbaşılılar Dernek Başkanı Murat Kant ‘Bugün 99.yılını kutladığımız Trabzon’umuzun düşman işgalinden kurtuluşu sebebiyle istiklalimiz uğrunda şehit düşmüş olan bütün vatan evlatlarını rahmetle ve minnetle anıyoruz. Bizleri Türkiye’de yine bir ilki gerçekleştirip Şelale Eğitim Parkı’nda Tuzla’daki il derneklerimize yer veren 7 yıldır bu organizasyonlarla bir araya gelmemizi sağlayan, farklı kültürler ile tanışmamıza vesile olan derneklerimizin iyi gününde ve kötü gününde yanımızda olan Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’ya Tuzla Trabzonlular Platformu adına şükranlarımızı sunuyoruz.’ dedi. 

Başkan Yazıcı: ‘Rabbim Birlik ve Beraberliğimizi Bozmaya Çalışanlara Fırsat Vermesin’
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla’da birlik ve beraberliğin oluşmasında hemşehri derneklerinin önemine dikkat çekti. Başkan Yazıcı, ‘Ülkemizin birlik ve beraberliği için tarih boyunca çok önemli görevler üstlenmiş, Tuzla’da birlik ve beraberlik için kurduğumuz Hemşehri Dernekleri Platformu’na ciddi katkılarda bulunan Trabzonlulara teşekkür ediyorum. Tuzla’da birçok hizmet yaptık ama Hemşehri Dernekleri Platformu’nda yapmış olduğumuz işlerin birlik ve beraberliğimiz için çok önemli olduğunu defalarca gördük. Rabbim burada göstermiş olduğunuz güzel, neşeli birlik ve beraberliği bozmasın. İnşallah bunu Tuzla’mıza, İstanbul’umuza, Türkiye’mize yansıtır. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara da fırsat vermesin.’ dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, gecede Trabzonlular ile horona katıldı. Trabzonspor’un efsane futbolcusu Hami Mandıralı, Başkan Yazıcı’ya üzerinde eşi Dr. Fatma Yazıcı’nın ismi bulunan forma ve kemençe hediye etti.