Kent Konseyi Çalışma Grubu Faaliyetleri

Kent Konseyi Çalışma Grubu Faaliyetleri

Tuzla Belediyesi Kent Konseyi'nden Zeytindalı Harekatına Tam Destek

z01.02.2018

Tuzla Belediyesi Kent Konseyi, Türkiye’nin Afrin’de teröristlerin etkisiz hale getirilmesi ve terör yuvalarının yok edilmesi amacıyla başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’na basın açıklaması ile tam destek verdi. Kent Konseyi, gönüllü askerlik dilekçelerini de Tuzla Askerlik Şubesi’ne teslim etti.
Tuzla Belediyesi Kent Konseyi, Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’na destek için Tuzla Askerlik şubesi önünde basın açıklaması yaptı. Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ergül Özdemir, “Zeytin Dalı Harekâtı hem Türkiye için hem de bölge huzuru için önem arz etmektedir. Bizler ulusal güvenliğimizi korumak amacıyla devletimizin aldığı bu kararın arkasındayız ve destekliyoruz.” dedi.
Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ergül Özdemir, Kent Konseyi üyelerinin örnek bir davranış sergileyerek doldurdukları Gönüllü Askerlik Başvuru Formunu ve Türk Bayrağını “Harekatı destekliyoruz. İnşallah ordumuz başarılı olur. Tüm kalbimizle sizin yanınızdayız. Her zamanda hizmete hazırız.” diyerek Tuzla Askerlik Şubesi Başkanı Personel Albay Mehmet Bülbül’e teslim etti. Bülbül yaptığı açıklamada, “Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bu desteğinize teşekkür ediyoruz. Ordumuzun, askerimizin yanında olduğunuzu beyan ettiniz. Bu desteğinizle bizleri ayakta tutuyorsunuz. Ordu, milletimizin ordusudur. Bu destekleriniz bizim için önemli, öncelikle onu ifade etmek istiyorum. Halkımızın da bu şekilde kenetlendiğini görmek bizleri ayrıca gururlandırıyor. Hepinize, burada emeği geçenlere arkadaşlarımızın şahsında kutluyorum sizleri. Teşekkür ediyorum.’ dedi.

Dualarımızla ve Bütün Gönlümüzle Devletimizin ve Kahraman Askerlerimizin Yanındayız

Tuzla Belediyesi Kent Konseyi harekatın nedeni ve işleyişi hakkında detaylara yer verdiği basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Tuzla Belediyesi Kent Konseyi olarak bugün burada sizler aracılığıyla hem ülkemiz, hem de dünya kamuoyuna sesleniyoruz. Türkiye, sınır güvenliğini sağlamak, hem kendisi hem de bölge ülkeleri için tehdit oluşturan terör odaklarını ortadan kaldırmak için güçlü bir adım atmıştır.
Bölgeyi terör örgütlerinden temizleyerek huzur, güven ve barış ortamını yeniden tesis etmek amacıyla Afrin'de Zeytin Dalı Harekâtı adıyla ülke ve bölge huzurunun sağlanması için bir sınır ötesi harekât başlatılmıştır. Bu bir milli meseledir ve milli meselede siyaset kurumunun milli çıkarları, ulusal çıkarları korumak ve milli güvenliği sağlamak konusunda görevi yükümlülüğü vardır. Zeytin Dalı Harekâtı bu çerçevede hem Türkiye için hem de bölge huzuru için önem arz etmektedir. Bizler ulusal güvenliğimizi korumak amacıyla devletimizin aldığı bu kararın arkasındayız ve destekliyoruz. Zeytin Dalı Harekâtı ile Şanlı ordumuzun başarılı olmasını canı gönülden diliyoruz. Zira Türkiye, Zeytin Dalı Harekâtı ile uluslararası hukuk kurallarından doğan hakkını kullanmıştır. Zeytin Dalı Harekâtı, evrensel hukuk ve BMGK terörle mücadele kararları ile BM Sözleşmesi'nde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde 13. Gününde başarıyla sürdürülmektedir.
Bu operasyonla Suriye'nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine saygı gösterilmektedir. Dolayısıyla bu harekât, meşrudur ve uluslararası hukuka uygundur. Herkes şunu artık görmelidir ki masum insanları katleden ve ülkemizin güvenliğine de açık tehdit oluşturan terör gruplarına sessiz kalmamız beklenemez. Fırat Kalkanı ile başlayan ve Zeytin Dalı Harekâtıyla devam eden operasyonlarıyla Türkiye, terör örgütlerine ve destekçilerine gereken cevabı en güçlü şekilde vermektedir. Aynı zamanda da sivillerin ve masumların korunmasına azami dikkat gösterilmektedir. Tüm uluslararası camiayı da, teröre karşı ortak duruş sergilemeye ülkemize destek vermeye davet ediyoruz.
Kent Konseyi olarak olarak dualarımızla ve bütün gönlümüzle devletimizin ve kahraman askerlerimizin yanındayız. Şehit verdiğimiz askerlerimize ve tüm şehitlerimize rahmet diliyoruz, mekânları cennet olsun. Allah, Mehmetçiğimizi korusun, ordumuzu muzaffer kılsın. Yar ve yardımcımız olsun."