Meclis Kararları

Meclis Kararları

Meclis Kararı 07.06.2017 - 73

z22.06.2017

T.C.

TUZLA

BELEDİYE BAŞKANLIĞI



  MECLİS KARARI

KARAR TARİHİ

...07.06.2017....

KARAR NO

 ...73....


KARARIN

KONUSU

Aydınlı 3302 Parsel Üzerindeki Aydınlı Taş Mektep binasının Korunması Amacıyla Tuzla Aydınlı Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Ortak Hizmet Projesi Kapsamında Protokol Yetkisi Verilmesi Hk.

Belediye meclisini teşkil eden zevat

Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet ÇABUK’un Başkanlığında; Üyelerden- Serhan KURAL-İbrahim Nazmi İŞ – Av.Salih ÇEVİK – Soner BİBER - Derya BACACI – Yakup YILMAZ - İlker GÖKDEMİR – Çiğdem ARSLAN - İbrahim DENİZ - Köksal YÜZBAŞIOĞULLARI – Nuri ÖZYAVUZ - Turkut OKUR –Mehmet KİNSİZ – Bahrem KURUAĞAÇ - Kasım DURMAZ – Murat KANT – Cengiz GÜLOĞLU - Önder POLATOĞLU–Naci AYDIN– Gökhan ATABEK - Mustafa SEVİM – Yücel TÜRK - Necmettin BULUT- Maksut KARACA - Cengiz SUNAR’ın iştiraki ile toplandı.

Ö N E Rİ  :

    HUKUK, TARİFELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU RAPORU 

Rapor Tarihi             : 06.06.2017             

Rapor No                   : 2017/34                                                                             

Konu                          : Aydınlı 3302 Parsel Üzerindeki Aydınlı

                                      Taş Mektep Binasının Korunması

                                      Amacıyla Tuzla Aydınlı Mahallesi

                                      Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma

                                      Derneği ile Ortak Hizmet Projesi

                                      Kapsamında Protokol Yetkisi Verilmesi 

            KOMİSYON İNCELEMESİ :

            İlgi: Tuzla Aydınlı Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin 18.05.2017 tarih ve 111535250 sayıda kayıtlı dilekçe. 

       İlgi dilekçe ile; Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesine tasarruf hakkı ise Belediyemize ait olan ve Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı niteliğini haiz; Aydınlı, 3302 Parsel üzerindeki Aydınlı Taş Mektep Binasının, Tuzla Aydınlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin faaliyetlerinde kullanılması talep edilmektedir.

        5393 Sayılı Belediye Kanununun 14. Maddesinde: mahalli müşterek nitelikte olmak şartıyla “kültür ve sanat hizmetlerinin yapılmasınıkültür ve tabiat varlıkları ile tarihî dokunun ve kent tarihi bakımından önem taşıyan mekânların ve işlevlerinin korunmasını sağlayabilir; bu amaçla bakım ve onarımını yapabilir”  denilerek Belediyelere bu yönde yetki verilmiştir. 5393 Sayılı Belediye Kanununun 75.Maddesinin (c)  fıkrasında ise: “Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, kamu yararına çalışan dernekler, özürlü dernek ve vakıfları, Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınmış vakıflar ve 507 sayılı Esnaf ve Küçük Sanatkârlar Kanunu kapsamına giren meslek odaları ile ortak hizmet projeleri gerçekleştirebilir.” şeklinde hüküm bulunmaktadır. Ayrıca; 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 10.Maddesinde de: “Diğer kamu kurum ve kuruluşlarının mülkiyetinde bulunan taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının korunma ve değerlendirilmesi, bu Kanun hükümlerine uygun olarak kendileri tarafından sağlanır.”  denilmektedir. 

               Buna göre; Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesine tasarruf hakkı ise Belediyemize ait olan ve Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı niteliğini haiz; Aydınlı, 3302 Parsel üzerindeki Aydınlı Taş Mektep Binasının Kültür Varlığı Niteliğinin Korunması ile Aydınlı Mahallesini kalkındırmak, güzelleştirmek, mahalle halkının sosyal ve ekonomik alanda gelişmesine yardımcı olmak için; Tuzla Aydınlı Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Ortak Hizmet Projesi gerçekleştirmek ve protokol yapmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi hususunda karar alınmak üzere; yazımız ve eklerinin Belediye Meclis’ine havalesi hususunu tensiplerinize arz ederim. Şeklinde hazırlanan Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 05.06.2017 tarihli ve 3243 sayılı teklifi Komisyonumuzca incelenmiştir. 

              KOMİSYON GÖRÜŞÜ: 

             “Aydınlı 3302 Parsel Üzerindeki Aydınlı Taş Mektep Binasının Korunması Amacıyla Tuzla Aydınlı Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Ortak Hizmet Projesi kapsamında Protokol Yetkisi verilmesi ile ilgili teklif dosyası Komisyonumuzca incelenmiş olup; teklifin Müdürlüğünden geldiği şekliyle kabulü, Komisyonumuzca oybirliği ile uygun görülmüştür. 

              Meclisimizin Onayına Arz olunur.  

                HUKUK, TARİFLELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU: Av.Salih ÇEVİK(Kom.Bşk.), İbrahim DENİZ(Kom.Bşk.V), İlker GÖKDEMİR(Rpr.), Av.Hüseyin İLDAN(Üye), Maksut KARACA(Üye). 

               K A R A R : “Aydınlı 3302 Parsel Üzerindeki Aydınlı Taş Mektep binasının Korunması Amacıyla Tuzla Aydınlı Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Ortak Hizmet Projesi Kapsamında Protokol Yetkisi Verilmesi” ile ilgili Hukuk, Tarifeler ve İsimlendirme Komisyonunun 06.06.2017 tarihli ve 2017/34 sayılı raporunun, Komisyondan geldiği şekliyle kabulüne, Tuzla İlçe Belediye Meclisinin, 6’ncı Seçim Dönemi, 4’üncü Toplantı Yılı, Haziran Ay’ı Toplantılarının 07.06.2017 Çarşamba günü yapılan 2’nci Birleşimi, 1’inci Oturumunda oybirliğiyle kararlaştırılmıştır. 

Ahmet ÇABUK

Meclis 1’nci Başkan Vekili

Murat KANT

Divan Katibi

           İlker GÖKDEMİR

Divan Katibi





              G Ö R Ü L D Ü

 

           Dr. Şadi YAZICI

          Belediye Başkanı