Meclis Kararları

Meclis Kararları

Meclis Kararı 07.07.2017 - 80

z28.07.2017

T.C.

TUZLA

BELEDİYE BAŞKANLIĞI



  MECLİS KARARI

KARAR TARİHİ

...07.07.2017....

KARAR NO

 ...80....


KARARIN

KONUSU

Kreş Binası Yapımı Hk.

Belediye meclisini teşkil eden zevat

Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet ÇABUK’un Başkanlığında; Üyelerden- Serhan KURAL - İbrahim Nazmi İŞ – Av.Salih ÇEVİK – Soner BİBER - Derya BACACI – Yakup YILMAZ - İlker GÖKDEMİR – Salih GÜNDOĞDU - İbrahim DENİZ - Turkut OKUR –Mehmet KİNSİZ – Bahrem KURUAĞAÇ - Murat KANT – Önder POLATOĞLU–Naci AYDIN– Gökhan ATABEK – G.Hale Ö.COŞKUN - Yücel TÜRK - Necmettin BULUT- Maksut KARACA – ‘ın iştiraki ile toplandı.

Ö N E Rİ  :

    HUKUK, TARİFELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU RAPORU 

Rapor Tarihi              : 06.07.2017             

Rapor No                     : 2017/38                                                                             

Konu                          : Kreş Binası Yapımı 

         KOMİSYON İNCELEMESİ :

   İlgi: 23.06.2017 tarihli ve 6710 sayılı İstanbul Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi yazısı.

           İlgi yazıda İdaremiz tarafından, İstanbul Erenköy ruh ve Sinir Hastalıkları eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan personellerin ihtiyacına binaen kreş yapılması ve 2017-2018 Eğitim öğretim yılı başına yetiştirilmesi talep edilmiştir.

           Söz konusu iş ile ilgili 5393 sayılı Belediye Kanununun diğer kuruluşlarla ilişkiler başlığı altında yer alan 75. Madde a bendinde “Mahalli idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait yapım, bakım, onarım ve taşıma işlerini bedelli veya bedelsiz üstlenebilir veya bu kuruluşlar ile ortak hizmet projeleri gerçekleştirebilir ve bu amaçla gerekli kaynak aktarımında bulunabilir. Bu takdirde iş, işin yapımını üstlenen kuruluşun tabi olduğu mevzuat hükümlerine göre sonuçlandırılır” denilmektedir.

            5393 sayılı belediye kanunun 75. Maddesinin a bindine istinaden Belediye Başkanına, İstanbul ili Anadolu Kuzey kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile İdaremiz arasında, kreş binası yapılması hususunda protokol yapma yetkisi verilmesi ve Müdürlüğümüz bütçesiyle binanın yapımı ile ilgili ihaleye çıkılabilmesi yönünde karar alınması için yazımızın, makamınızca da uygun görülmesi halinde belediye Meclisine havalesini arz ederim. Şeklinde hazırlanan Fen İşleri Müdürlüğünün 29.06.2017 tarihli ve 1192 sayılı teklifi Komisyonumuzca incelenmiştir. 

         KOMİSYON GÖRÜŞÜ:

         “Kreş Binası Yapımı ile ilgili teklif dosyası Komisyonumuzca incelenmiş olup; teklifin Müdürlüğünden geldiği şekliyle kabulü, Komisyonumuzca oybirliği ile uygun görülmüştür. Meclisimizin Onayına Arz olunur.

         HUKUK, TARİFLELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU: Av.Salih ÇEVİK(Kom.Bşk.), İbrahim DENİZ(Kom.Bşk.V), İlker GÖKDEMİR(Rpr.), Av.Hüseyin İLDAN(Üye), Maksut KARACA(Üye). 

          K A R A R : “Kreş Binası Yapımı” ile ilgili Hukuk, Tarifeler ve İsimlendirme Komisyonunun 06.07.2017 tarihli ve 2017/38 sayılı raporunun, Komisyondan geldiği şekliyle kabulüne, Tuzla İlçe Belediye Meclisinin, 6’ncı Seçim Dönemi, 4’üncü Toplantı Yılı, Temmuz Ay’ı Toplantılarının 07.07.2017 Cuma günü yapılan 3’üncü Birleşimi, 1’inci Oturumunda oybirliği ile kararlaştırılmıştır.

 

Ahmet ÇABUK

Meclis 1’nci Başkan Vekili

Murat KANT

Divan Katibi

           İlker GÖKDEMİR

Divan Katibi





              G Ö R Ü L D Ü

 

           Dr. Şadi YAZICI

          Belediye Başkanı