Meclis Kararları

Meclis Kararları

Meclis Kararı 07.07.2017 - 85

z28.07.2017

T.C.

TUZLA

BELEDİYE BAŞKANLIĞI



  MECLİS KARARI

KARAR TARİHİ

...07.07.2017....

KARAR NO

 ...85....


KARARIN

KONUSU

Genç Gönüllüler Ligi Projesi Hk.

Belediye meclisini teşkil eden zevat

Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet ÇABUK’un Başkanlığında; Üyelerden- Serhan KURAL - İbrahim Nazmi İŞ – Av.Salih ÇEVİK – Soner BİBER - Derya BACACI – Yakup YILMAZ - İlker GÖKDEMİR – Salih GÜNDOĞDU - İbrahim DENİZ - Turkut OKUR –Mehmet KİNSİZ – Bahrem KURUAĞAÇ - Murat KANT – Önder POLATOĞLU–Naci AYDIN– Gökhan ATABEK – G.Hale Ö.COŞKUN - Yücel TÜRK - Necmettin BULUT- Maksut KARACA – ‘ın iştiraki ile toplandı.

Ö N E Rİ  :

    BÜTÇE VE KESİN HESAP TETKİK KOMİSYONU RAPORU

 

Rapor Tarihi              : 06.07.2017             

Rapor No                   : 2017/14                                                                            

Konu                          : Genç Gönüllüler Ligi Projesi Hk. 

           KOMİSYON İNCELEMESİ

           Belediyemiz bünyesinde Müdürlüğümüze bağlı faaliyet göstermekte olan Tuzla Gençlik Merkezi   (TUZGEM) tarafından Engelliler, Yaşlılar, Yetim çocuklar, Sokak çocukları v.b. toplumun dezavantajlı gruplarına yönelik sosyal içerikli projeleri gerçekleştirmek amacıyla TUZGEM öğrencileri içinden  ‘Genç Gönüllüler Ligi’ oluşturulmuştur. 75 takım ve 300 öğrencimizin katılımı ile yukarıda bahsi geçen gruplara yönelik oluşturulan projelerden 10 âdeti uygulanabilirlik, toplumsal fayda ve sürdürülebilirlik gibi kriterlere göre dereceye girmiş ve ilçemizde uygulamaları yapılarak faydaları görülmüştür. Genç Gönüllüler Ligi projesi bünyesinde uygulanan 10 projenin gönül coğrafyamız olan Balkanlarda yaşayan Türk ve Müslüman vatandaşlarımıza, kardeş şehirlerimize ve Sivil Toplum Kuruluşlarına tanıtmak, anlatmak, sunum yapmak ve başarılı projelerin o bölgede uygulanması ve işbirliği çalışmaları yapılması amacıyla bölgeye gidecek proje uygulayıcısı 40 öğrenci 6 öğretmen ve 1 belediye personelimizin isim listesi yazımız ekinde sunulmuştur.
5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 14. Maddesinin (a) fıkrasında ‘Belediyelerin kültür ve sanat, turizm ve tanıtım, gençlik ve spor hizmetlerini yapar veya yaptırır’ ifadesi yer almaktadır.
    Söz konusu maddeye istinaden ekli listede isimleri belirtilen kişilerin 2017 Ağustos ayı içerisinde Balkanlar bölgesi ziyaretlerini kapsayan program bünyesinde görevlendirilmesi hususunun makamınızca uygun görülmesi halinde yazımızın Meclis’e havalesini tensiplerinize arz ederim. Şeklinde hazırlanan Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğünün 03.07.2017 tarihli ve 590 sayılı teklifi komisyonumuzca incelenmiştir. 

         KOMİSYON GÖRÜŞÜ:

         “Genç Gönüllüler Ligi Projesi” ile ilgili teklif dosyası Komisyonumuzca incelenmiş olup, teklifin Müdürlüğünden geldiği şekliyle kabulü, Komisyonumuzca oyçokluğu ile uygun görülmüştür.

         BÜTÇE VE KESİN HESAP TETKİK KOMİSYONU: Nuri ÖZYAVUZ(Kom.Bşk.), Salih GÜNDOĞDU(Kom.Bşk.V), Murat KANT(Rpr.), G.H.Ö.COŞKUN(Üye), Necmettin BULUT(Üye).

        K A R A R :“Genç Gönüllüler Ligi Projesi” ile ilgili Bütçe ve Kesin Hesap Tetkik Komisyonunun 06.07.2017 tarihli ve 2017/14 sayılı raporunun, Komisyondan geldiği şekliyle kabulüne, Tuzla İlçe Belediye Meclisinin, 6’ncı Seçim Dönemi, 4’üncü Toplantı Yılı, Temmuz Ay’ı Toplantılarının 06.07.2017 Cuma günü yapılan 3’üncü Birleşimi, 1’inci Oturumunda oyçokluğu ile kararlaştırılmıştır.

Ahmet ÇABUK

Meclis 1’nci Başkan Vekili

Murat KANT

Divan Katibi

           İlker GÖKDEMİR

Divan Katibi





              G Ö R Ü L D Ü

 

           Dr. Şadi YAZICI

          Belediye Başkanı