Meclis Kararları

Meclis Kararları

Meclis Kararı 15.09.2017 - 105

z01.10.2017

T.C.

TUZLA

BELEDİYE BAŞKANLIĞI



  MECLİS KARARI

KARAR TARİHİ

...15.09.2017....

KARAR NO

 ...105....


KARARIN

KONUSU

Meclis Üyesi Mehmet AL’ın Belediye Meclis Üyeliğinin Düşürülmesi Hk.

Belediye meclisini teşkil eden zevat

Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet ÇABUK’un Başkanlığında; Üyelerden,Serhan KURAL - İbrahim Nazmi İŞ - Salih ÇEVİK – Soner BİBER - Derya BACACI -  Yakup YILMAZ – İlker GÖKDEMİR - Çiğdem ARSLAN - İbrahim DENİZ - Köksal YÜZBAŞIOĞULLARI - Nuri ÖZYAVUZ – Turkut OKUR – Salih GÜNDOĞDU – Mehmet KİNSİZ – Bahrem KURUAĞAÇ - Kasım DURMAZ - Murat KANT – Önder POLATOĞLU, -Naci AYDIN – Gökhan ATABEK - G. Hale ÖZÇÖMERT ÇOŞKUN – Mustafa SEVİM – Yücel TÜRK - Necmettin BULUT – Maksut KARACA- Cengiz SUNAR’ın iştiraki ile toplandı.

T E K L İ F  V E  K A R A R             : 

Teklifin Özü : Meclis Üyesi Mehmet AL’ın devamsızlığı nedeniyle

                         Belediye Meclis Üyeliğinin Düşürülmesi. 

K A R A R    :

 Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği'nin Meclis üyeliğinin Sona Ermesi başlıklı 9A maddesinde "Özürsüz veya izinsiz olarak arka arkaya üç birleşim günü veya bir yıl içinde yapılan toplantıların yarısına katılmayan Üyenin üyeliğinin düşürülmesine savunması alındıktan sonra üye tam sayısının salt çoğunluğuyla karar verilir." denilmektedir.

 

 5393 Sayılı Belediye kanununun 45. Maddesine 15.08.20016 tarih ve 674 sayılı KHK ile eklenen ilgili maddesinde  “Ancak, belediye başkanı veya başkan vekili ya da meclis üyesinin terör veya terör örgütlerine yardım ve yataklık suçları sebebiyle görevden uzaklaştırılması veya tutuklanması ya da kamu hizmetinden yasaklanması veya başkanlık sıfatı veya meclis üyeliğinin sona ermesi hallerinde  46 ncı maddedeki makamlarca belediye başkanı veya başkan vekili ya da meclis üyesi görevlendirilir. Görevlendirilecek kişinin seçilme yeterliğine sahip olması şarttır.” denilmektedir. 

  İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nin FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 2017/167 sayılı kararı ile tutuklu bulunan Meclis Üyesi Mehmet AL’ın Temmuz ve Eylül aylarında Meclis oturumlarına katılmadığı yapılan yoklamalarda görülmektedir;

  Bu çerçevede her ne kadar şahsın savunması alınması gerekliliği düşünülmekte ise de ilgili şahsın gerek savcılık makamınca gerekse Sulh Ceza Hakimliği Makamınca gerek ise İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda savunması alındığı bu üç ayrı yargı organının da bu savunmalara itibar etmediği tutukluluğa sevk halinin devam etmesinden anlaşılmaktadır.

              Yapılan Açık Oylama Neticesinde; Tuzla Belediye Meclis Üyesi Mehmet AL’ın, Belediye Meclis Üyeliğinin, 18 kabul, 9 çekimser oy ile üye tam sayısının çoğunluğuyla düşürülmesine, Tuzla İlçe Belediye Meclisinin, 6’ncı Seçim Dönemi, 4’üncü Toplantı Yılı, Eylül Ayı Toplantısının 15/09/2017 Cuma günü yapılan 3’üncü Birleşimi, 1’inci Oturumunda oyçokluğu ile kararlaştırılmıştır. 

Ahmet ÇABUK

Meclis 1’nci Başkan Vekili

Murat KANT

Divan Katibi

           İlker GÖKDEMİR

Divan Katibi





              G Ö R Ü L D Ü

 

              Dr. Şadi YAZICI

             Belediye Başkanı




Aydıntepe Mah. 8685 Ada 1 Parsel, Cami Mah. 2276 Parsel ve Yayla Mah. 7591 Parsel Tahsis Hk.