Meclis Kararları

Meclis Kararları

Meclis Kararı 10.11.2017 - 142

z27.11.2017

T.C.

TUZLA

BELEDİYE BAŞKANLIĞI



  MECLİS KARARI

KARAR TARİHİ

...10.11.2017....

KARAR NO

 ...142....


KARARIN

KONUSU

Ordu İli Ulubey İlçesi Durak Mah. Merkez Cami Kubbe Kaplama Yapımı   Hk.

Belediye meclisini teşkil eden zevat

Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet ÇABUK’un Başkanlığında; Üyelerden,Serhan KURAL - İbrahim Nazmi İŞ - Derya BACACI – Salih ÇEVİK- Soner BİBER –  Yakup YILMAZ – İlker GÖKDEMİR - Çiğdem ARSLAN – Köksal YÜZBAŞIOĞULLARI - Nuri ÖZYAVUZ – Turkut OKUR – Salih GÜNDOĞDU – Mehmet KİNSİZ – Kasım DURMAZ - Murat KANT –Şuayip AKMAN – Cengiz GÜLOĞLU - Önder POLATOĞLU –– G. Hale ÖZÇÖMERT ÇOŞKUN – Mustafa SEVİM –  Yücel TÜRK -  Necmettin BULUT - Maksut KARACA’ın iştiraki ile toplandı.

Ö N E Rİ  :

   HUKUK, TARİFELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU RAPORU 

Rapor Tarihi              : 09.11.2017             

Rapor No                      : 2017/61                                                                            

Konu                          : Ordu İli Ulubey İlçesi Durak

                                      Mah. Merkez Cami Kubbe

                                      Kaplama Yapımı Hk. 

            KOMİSYON İNCELEMESİ :

            İlgi: 26.10.2017 tarihli ve 53299 sayılı Ordu – Ulubey Durak Mahallesi Köyiçi Mevkii Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği dilekçesi.           

İlgi yazıda İdaremiz tarafından, Ordu İli  Ulubey İlçesi Durak Mahallesinde yapımı devam eden  Merkez Cami inşaatının 3 adet küçük, 1 adet ana kubbenin alüminyum kaplama işleri ile yağmur iniş boruları ve dere imalatının  yapılması talep edilmiştir.

Söz konusu iş ile ilgili 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun Diğer kuruluşlarla ilişkiler başlığı altında yer alan 75. madde (a) bendinde “Mahallî idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait yapım, bakım, onarım ve taşıma işlerini bedelli veya bedelsiz üstlenebilir veya bu kuruluşlar ile ortak hizmet projeleri gerçekleştirebilir ve bu amaçla gerekli kaynak aktarımında bulunabilir. Bu takdirde iş, işin yapımını üstlenen kuruluşun tâbi olduğu mevzuat hükümlerine göre sonuçlandırılır.” denilmektedir.

Ayrıca 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun Belediyenin Görev, Yetki ve Sorumlulukları başlığı altında yer alan 14. madde (b)  bendinde  “Devlete ait her derecedeki okul binalarının inşaatı ile bakım ve onarımını yapabilir veya yaptırabilir, her türlü araç, gereç ve malzeme ihtiyaçlarını karşılayabilir; sağlıkla ilgili her türlü tesisi açabilir ve işletebilir; mabetlerin yapımı, bakımı, onarımını yapabilir; kültür ve tabiat varlıkları ile tarihî dokunun ve kent tarihi bakımından önem taşıyan mekânların ve işlevlerinin korunmasını sağlayabilir; bu amaçla bakım ve onarımını yapabilir, korunması mümkün olmayanları aslına uygun olarak yeniden inşa edebilir…” denilmektedir.

5393 sayılı belediye kanununun 75. Maddesinin (a) bendine ve 14.Maddesinin (b) bendine istinaden Ordu İli Ulubey İlçesi  Durak Mahallesinde yapımı devam eden  Merkez Cami inşaatının 3 adet küçük, 1 adet ana kubbenin alüminyum kaplama işleri ile yağmur iniş boruları ve dere imalatının yapılması için, karar alınmak üzere yazımız ve eklerinin  makamınızca da uygun görülmesi halinde Belediye Meclisine havalesini arz ederim. Şeklinde hazırlanan Fen İşleri Müdürlüğünün 03.11.2017 tarihli ve 2099 sayılı teklifi Komisyonumuzca incelenmiştir. 

             KOMİSYON GÖRÜŞÜ:

            Ordu İli Ulubey ilçesi Durak Mah Merkez Cami Kubbe Kaplama Yapımıile ilgili teklif dosyası Komisyonumuzca incelenmiş olup; Müdürlüğünden geldiği şekliyle kabulü, Komisyonumuzca oybirliği ile uygun görülmüştür.

Meclisimizin Onayına Arz olunur. 

HUKUK, TARİFELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU: Av.Salih ÇEVİK(Kom.Bşk.), İbrahim DENİZ(Kom.Bşk.V), İlker GÖKDEMİR(Rpr.), Av.Hüseyin İLDAN(Üye), Maksut KARACA(Üye). 

                K A R A R :
                Ordu İli Ulubey İlçesi Durak Mah. Merkez Cami Kubbe Kaplama Yapımıile ilgili Hukuk, Tarifeler ve İsimlendirme Komisyonunun 09.11.2017 tarihli ve 2017/61 sayılı raporunun, Komisyondan geldiği şekliyle kabulüne, Tuzla İlçe Belediye Meclisinin, 6’ncı Seçim Dönemi, 4’üncü Toplantı Yılı, Kasım Ay’ı Toplantılarının 10.11.2017 Cuma günü yapılan 3’üncü Birleşimi, 1’inci Oturumunda oybirliği ile kararlaştırılmıştır.

Ahmet ÇABUK

Meclis 1’nci Başkan Vekili

Murat KANT

Divan Katibi

            Şuayip AKMAN

Divan Katibi





              G Ö R Ü L D Ü

 

              Dr. Şadi YAZICI

             Belediye Başkanı




Aydıntepe Mah. 8685 Ada 1 Parsel, Cami Mah. 2276 Parsel ve Yayla Mah. 7591 Parsel Tahsis Hk.