Meclis Kararları

Meclis Kararları

Meclis Kararı 09.05.2018 - 091

z23.05.2018

T.C.

          TUZLA

       BELEDİYE BAŞKANLIĞI                                                                                                        MECLİS KARARI

KARAR TARİHİ

...11.05.2018....

KARAR NO

....091...

KARARIN

KONUSU

“İpotekli Satış 

Belediye meclisini teşkil eden zevat

Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet ÇABUK’un Başkanlığında;Üyelerden,            Serhan KURAL-İbrahim Nazmi İŞ-Av.Salih ÇEVİK-Soner BİBER-Çiğdem ARSLAN-Bahrem KURUAĞAÇ-İbrahim DENİZ-Köksal YÜZBAŞIOĞULLARI-Nuri ÖZYAVUZ-Turkut OKUR-Salih GÜNDOĞDU-Mehmet KİNSİZ-Murat KANT-Önder POLATOĞLU - Mustafa SEVİM –G. Hale Ö. COŞKUN - Maksut KARACA-Cengiz SUNAR-Necmettin BULUT‘ın iştiraki ile toplandı.

Ö N E Rİ  :

      HUKUK, TARİFELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU RAPORU

 

Rapor Tarihi              : 10.05.2018             

Rapor No                      : 2018/47                                                                

Konu                          : İpotekli Satış

 

        KOMİSYON İNCELEMESİ :

 

         İlgi : 03.05.2018 tarih ve 111903927 sayılı dilekçe.

 

         İlgi  dilekçede, Tuzla İçmeler Mahallesi 6038 Ada 1 Parsel  üzerinde yapısı bulunan taşınmazın, taksitli olarak ve ödenecek taksit miktarı kadar tapuya ipotek konularak  arsanın  tarafına satışının yapılmasını talep etmektedir. Bu şekilde Belediyemize bir çok talepte bulunulmuş olup,

        Mülkiyeti Tuzla Belediyesine ait tam ve hisseli olarak tescil edilen Parsellerin talep edilmesi halinde;  %10’u peşin, geri kalanının 60 ay eşit taksit halinde ve taksit tutarına kanuni faiz oranı uygulanmak suretiyle taksitli satışına, taksitle ödenecek miktar kadar Tuzla Belediyesi lehine tapuya ipotek konulmasına, arsanın tüm taksit bedellerinin ödendikten sonra ipoteğin kaldırılmasına, bu şekilde ipotek tesis edilerek, 5393 Sayılı Belediye Kanunun 18.maddesinin (e) fıkrasına göre, karar alınmak üzere yazımız ve eklerinin Belediye Meclisine havalesi hususunu tensiplerinize arz ederim. Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 07.05.2018 tarihli ve 18051 sayılı teklifi incelenmiştir.

 

         KOMİSYON GÖRÜŞÜ:  

         “İpotekli Satışile ilgili teklif dosyası Komisyonumuzca incelenmiş olup; söz konusu ipotekli satış yetkisinin işgalli taşınmazlara şamil olmak üzere uygunluğu Komisyonumuzca oybirliği ile uygun görülmüştür. Meclisimizin onayına arz olunur.

 

          HUKUK, TARİFELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU: Av.Salih ÇEVİK (Kom.Bşk.), Kasım DURMAZ (Kom.Bşk.Yrdc.), Çiğdem ARSLAN (Rpr.), Av.Hüseyin İLDAN(Üye), Maksut KARACA(Üye).

 

         K A R A R : “İpotekli Satış ile ilgili Hukuk, Tarifeler ve İsimlendirme Komisyonunun 10.05.2018 tarihli ve 2018/47 sayılı raporunun, Komisyondan geldiği şekliyle kabulüne, Tuzla İlçe Belediye Meclisinin, 6’ncı Seçim Dönemi, 5’inci Toplantı Yılı, Mayıs Ay’ı Toplantılarının 11.05.2018 Cuma günü yapılan 3’üncü Birleşimi, 1’inci Oturumunda oybirliği ile kararlaştırılmıştır.

Ahmet ÇABUK

Meclis 1’nci Başkan
Vekili

Murat KANT

Divan Kâtibi

Çiğdem ARSLAN

Divan Kâtibi

 

 

 
 

G Ö R Ü L D Ü

 

Dr. Şadi YAZICI

Belediye Başkanı