Meclis Kararları

Meclis Kararları

Meclis Kararı 09.05.2018 - 092

z23.05.2018

             T.C.

          TUZLA

       BELEDİYE BAŞKANLIĞI                                                                                                        MECLİS KARARI

KARAR TARİHİ

...11.05.2018....

KARAR NO

....092...

KARARIN

KONUSU

“İmar Uygulamaları Görmüş Yerlerde Emsal Transferi 

Belediye meclisini teşkil eden zevat

Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet ÇABUK’un Başkanlığında;Üyelerden,            Serhan KURAL-İbrahim Nazmi İŞ-Av.Salih ÇEVİK-Soner BİBER-Çiğdem ARSLAN-Bahrem KURUAĞAÇ-İbrahim DENİZ-Köksal YÜZBAŞIOĞULLARI-Nuri ÖZYAVUZ-Turkut OKUR-Salih GÜNDOĞDU-Mehmet KİNSİZ-Murat KANT-Önder POLATOĞLU - Mustafa SEVİM –G. Hale Ö. COŞKUN - Maksut KARACA-Cengiz SUNAR-Necmettin BULUT‘ın iştiraki ile toplandı.

Ö N E Rİ  :

                                    HUKUK, TARİFELER VE İSİMLENDİRME            

                             KOMİSYONU VE İMAR KOMİSYONU RAPORU

 

Rapor Tarihi              : 10.05.2018             

Rapor No                      : H: 2018/48 – İ: 2018/23                                                             

Konu                          : İmar Uygulamaları Görmüş Yerlerde Emsal Transferi

 

        KOMİSYON İNCELEMESİ :

        Belediyemiz tarafından yapılan 3194 Sayılı İmar Kanunun 18. Madde İmar Uygulaması sonucu oluşan hisseli parsellerde, küçük hisse veya taşınan küçük hisse sahiplerince belediyemize müracaatta bulunularak bu hisselerini belediyemize hibe ederek bu hisselerinin emsallerini aynı plan bölgesinde kullanmak istediklerini belirtmektedirler.

        Vatandaşlarımızın bu talebinin karşılanabilmesi için 3194 Sayılı İmar Kanunun 18. Madde İmar Uygulaması sonucu oluşan parsellerde mevcut imar mevzuatına göre kendi başına yapılaşamayan hisselerin belediyemize hibe edilmesi şartıyla, hibe edilen kısmın emsalinin aynı plan bölgelerinde kullandırılmasına 5393 Sayılı Belediye Kanunun 18. ve diğer ilgili maddeleri fıkraları gereğince kararalınmak üzere yazımızın belediye Meclisimize havalesini tensiplerinize arz ederim. Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 03.05.2018 tarihli ve 17562 sayılı teklifi incelenmiştir.

 

        KOMİSYON GÖRÜŞÜ:  

        “İmar Uygulamaları Görmüş Yerlerde Emsal Transferiile ilgili teklif dosyası Komisyonumuzca incelenmiş olup; Müdürlüğünden geldiği şekliyle Komisyonumuzca oybirliği ile uygun görülmüştür.

        Meclisimizin onayına arz olunur.

 

        HUKUK, TARİFELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU: Av.Salih ÇEVİK(Kom.Bşk.), Kasım DURMAZ (Kom.Bşk.Yrdc.), Çiğdem ARSLAN (Rpr.), Av.Hüseyin İLDAN(Üye), Maksut KARACA(Üye).

 

       İMAR KOMİSYONU: İbrahim DENİZ(Kom.Bşk.), İlker GÖKDEMİR(Kom.Bşk.Yrdc), İ.Nazmi İŞ (Rpr.), Mustafa SEVİM(Üye), Cengiz SUNAR(Üye).

 

       K A R A R : İmar Uygulamaları Görmüş Yerlerde Emsal Transferi” ile ilgili Hukuk, Tarifeler ve İsimlendirme Komisyonu ve İmar Komisyonunun 10.05.2018 tarihli ve H:2018/48 – İ:2018/23 sayılı ortak raporu, Komisyondan geldiği şekliyle kabulüne, Tuzla İlçe Belediye Meclisinin, 6’ncı Seçim Dönemi, 5’inci Toplantı Yılı, Mayıs Ay’ı Toplantılarının 11.05.2018 Cuma günü yapılan 3’üncü Birleşimi, 1’inci Oturumunda oybirliği ile kararlaştırılmıştır.

Ahmet ÇABUK

Meclis 1’nci Başkan
Vekili

Murat KANT

Divan Kâtibi

Çiğdem ARSLAN

Divan Kâtibi

 

 

 
 

G Ö R Ü L D Ü

 

Dr. Şadi YAZICI

Belediye Başkanı