Meclis Kararları

Meclis Kararları

Meclis Kararı 08.06.2018 - 107

z28.06.2018

                   T.C.

                 TUZLA

       BELEDİYE BAŞKANLIĞI                                                  MECLİS KARARI

KARAR TARİHİ

...08.06.2018....

KARAR NO

....107...

KARARIN

KONUSU

Aydınlı Mah. 1. ve 2. Etap İmar Uygulaması Sonucu oluşan tam ve Hisseli parsellerin Satın Alınması İle İş bu Taşınmaz Hissedarlarına 60 Ay Taksitle Satılması.  

Belediye meclisini teşkil eden zevat

Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet ÇABUK’un Başkanlığında;Üyelerden,            Serhan KURAL-İbrahim Nazmi İŞ-Derya BACACI-İlker GÖKDEMİR-Av.Salih ÇEVİK-Soner BİBER-Çiğdem ARSLAN-Bahrem KURUAĞAÇ-İbrahim DENİZ-Salih GÜNDOĞDU-Köksal YÜZBAŞIOĞULLARI-Nuri ÖZYAVUZ-Turkut OKUR-Mehmet KİNSİZ-Murat KANT-Şuayip AKMAN-Önder POLATOĞLU –Naci AYDIN-Mustafa SEVİM –G. Hale Ö. COŞKUN – Yücel TÜRK-Maksut KARACA-Necmettin BULUT‘ın iştiraki ile toplandı.

Ö N E Rİ  :

      HUKUK, TARİFELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU RAPORU

 

Rapor Tarihi              : 06.06.2018              

Rapor No                   : 2018/52                                                                

Konu                          : Aydınlı Mah. 1. ve 2. Etap İmar Uygulaması

                                     Sonucu oluşan tam ve Hisseli parsellerin Satın

                                     Alınması İle İş bu Taşınmaz Hissedarlarına 60 Ay

                                     Taksitle Satılması

 

        KOMİSYON İNCELEMESİ :

        Tuzla, Aydınlı Mahallesi 1. ve 2. Etap İmar Uygulaması işlemi neticesinde oluşan tam ve hisseli olan parsellerin satın alınması, satın alınan hisselerin hissedarlarına talep edilmesi halinde, 3194 sayılı İmar Kanunun 17. Maddesine göre satışına %10’u peşin, geri kalanın 60 ay eşit taksit halinde ve taksit tutarına kanuni faiz oranı uygulanmak suretiyle taksitli satışının yapılabilmesi için, 5393 Sayılı Belediye Kanunun 18 maddesinin e  fıkrasına göre, karar alınmak üzere yazımız ve eklerinin Belediye Meclisine havalesi hususunu tensiplerinize arz ederim. Şeklinde hazırlanan Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 31.05.2018 tarihli ve 21651 sayılı teklifi incelenmiştir.

         KOMİSYON GÖRÜŞÜ:  

         “Aydınlı Mah. 1. ve 2. Etap İmar Uygulaması Sonucu oluşan tam ve Hisseli parsellerin Satın Alınması İle İş bu Taşınmaz Hissedarlarına 60 Ay Taksitle Satılmasıile ilgili teklif dosyası Komisyonumuzca incelenmiş olup; Teklif Müdürlüğünden geldiği şekliyle Komisyonumuzca oybirliği ile uygun görülmüştür. Meclisimizin onayına arz olunur.

 

         HUKUK, TARİFELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU: Av.Salih ÇEVİK (Kom.Bşk.), Kasım DURMAZ (Kom.Bşk.Yrdc.), Çiğdem ARSLAN (Rpr.), Av.Hüseyin İLDAN(Üye), Maksut KARACA(Üye).

 

        K A R A R: Aydınlı Mah. 1. ve 2. Etap İmar Uygulaması Sonucu oluşan tam ve Hisseli parsellerin Satın Alınması İle İş bu Taşınmaz Hissedarlarına 60 Ay Taksitle Satılması” ile ilgili Hukuk, Tarifeler ve İsimlendirme Komisyonunun 06.06.2018 tarihli ve 2018/52 sayılı raporunun, Komisyondan geldiği şekliyle kabulüne, Tuzla İlçe Belediye Meclisinin, 6’ncı Seçim Dönemi, 5’inci Toplantı Yılı, Haziran Ay’ı Toplantılarının 08.06.2018 Cuma günü yapılan 2’nci Birleşimi, 1’inci Oturumunda oybirliği ile kararlaştırılmıştır.

Ahmet ÇABUK

Meclis 1’nci Başkan
Vekili

Murat KANT

Divan Kâtibi

İlker GÖKDEMİR

Divan Kâtibi

 

 

 
 


G Ö R Ü L D Ü
 

Dr. Şadi YAZICI
Belediye Başkanı