Meclis Kararları

Meclis Kararları

Meclis Kararı 08.06.2018 - 109

z28.06.2018

             T.C.

          TUZLA

       BELEDİYE BAŞKANLIĞI                                                                 MECLİS KARARI

KARAR TARİHİ

...08.06.2018....

KARAR NO

....109...

KARARIN

KONUSU

“Tuzla Belediyesinin Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Sağlık Teknokenti Anonim Şirketine Ortak Olması 

Belediye meclisini teşkil eden zevat

Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet ÇABUK’un Başkanlığında;Üyelerden,            Serhan KURAL-İbrahim Nazmi İŞ-Derya BACACI-İlker GÖKDEMİR-Av.Salih ÇEVİK-Soner BİBER-Çiğdem ARSLAN-Bahrem KURUAĞAÇ-İbrahim DENİZ-Salih GÜNDOĞDU-Köksal YÜZBAŞIOĞULLARI-Nuri ÖZYAVUZ-Turkut OKUR-Mehmet KİNSİZ-Murat KANT-Şuayip AKMAN-Önder POLATOĞLU –Naci AYDIN-Mustafa SEVİM –G. Hale Ö. COŞKUN – Yücel TÜRK-Maksut KARACA-Necmettin BULUT‘ın iştiraki ile toplandı.

Ö N E Rİ  :

      HUKUK, TARİFELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU RAPORU

 

Rapor Tarihi              : 06.06.2018             

Rapor No                      : 2018/54                                                                

Konu                          : Tuzla Belediyesinin Sağlık Bilimleri Üniversitesi

                                          Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Sağlık Teknokenti

                                          Anonim Şirketine Ortak Olması

 

        KOMİSYON İNCELEMESİ :

 

        4691 sayılı Kanun gereğince; üniversiteler, araştırma kurum ve kuruluşları ile üretim sektörlerinin işbirliği sağlanarak, ülke sanayiinin uluslararası rekabet edebilir ve ihracata yönelik bir yapıya kavuşturulması maksadıyla teknolojik bil00gi üretmek, üründe ve üretim yöntemlerinde yenilik geliştirmek, ürün kalitesini veya standardını yükseltmek, verimliliği artırmak, üretim maliyetlerini düşürmek, teknolojik bilgiyi ticarileştirmek, teknoloji yoğun üretim ve girişimciliği desteklemek, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeni ve ileri teknolojilere uyumunu sağlamak, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulunun kararları da dikkate alınarak teknoloji yoğun alanlarda yatırım olanakları yaratmak, araştırmacı ve vasıflı kişilere iş imkânı yaratmak, teknoloji transferine yardımcı olmak ve yüksek/ileri teknoloji sağlayacak yabancı sermayenin ülkeye girişini hızlandıracak teknolojik alt yapıyı sağlamak amacıyla kurulmasına karar verilen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Sağlık Teknokenti Anonim Şirketinin esas sözleşme örneği ekte olup, iş bu sözleşme gereğince Tuzla Belediyesi’nin %10 payla ortak olmasına karar verilmesi hususunu;  5393 sayılı Belediye Kanunun 70 maddesi ile 4691 Sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu’nun 5.Maddesinin 2. Fıkrası (Yerel Yönetimler yönetici şirkete kurucu ya da sonradan ortak olabilirler) ve 3. Fıkrası (Yerel Yönetimler başkaca bir işleme gerek kalmaksızın kendi meclis kararına binaen yönetici şirkete ortak olabilir ) hükmü gereğince karar alınmak üzere yazımız ve eklerinin Belediye Meclis’ine havalesi hususunu tensiplerinize arz ederim. Şeklinde hazırlanan Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 04.06.2018 tarihli ve 22001 sayılı teklifi incelenmiştir.

         KOMİSYON GÖRÜŞÜ:  

         “Tuzla Belediyesinin Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Sağlık Teknokenti Anonim Şirketine Ortak Olmasıile ilgili teklif dosyası Komisyonumuzca incelenmiş olup; Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Sağlık Teknokenti Anonim Şirketi’ne Tuzla Belediyesi adına %10 pay sahibi olarak 300.000 TL sermaye miktarı ile ortak olunmasına ve kurucu yönetim kurulu üyesi olarak Dr. Şadi YAZICI’nın belirlenmesi Komisyonumuzca oyçokluğu ile uygun görülmüştür. Meclisimizin onayına arz olunur.

 

          HUKUK, TARİFELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU: Av.Salih ÇEVİK (Kom.Bşk.), Kasım DURMAZ (Kom.Bşk.Yrdc.), Çiğdem ARSLAN (Rpr.), Av.Hüseyin İLDAN(Üye), Maksut KARACA(Üye).

         K A R A R : “Tuzla Belediyesinin Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Sağlık Teknokenti Anonim Şirketine Ortak Olması ile ilgili Hukuk, Tarifeler ve İsimlendirme Komisyonunun 06.06.2018 tarihli ve 2018/54 sayılı raporunun, Komisyondan geldiği şekliyle kabulüne, Tuzla İlçe Belediye Meclisinin, 6’ncı Seçim Dönemi, 5’inci Toplantı Yılı, Haziran Ay’ı Toplantılarının 08.06.2018 Cuma günü yapılan 2’nci Birleşimi, 1’inci Oturumunda oyçokluğu ile kararlaştırılmıştır.

Ahmet ÇABUK

Meclis 1’nci Başkan
Vekili

Murat KANT

Divan Kâtibi

İlker GÖKDEMİR

Divan Kâtibi

 

 

 
 


G Ö R Ü L D Ü
 

Dr. Şadi YAZICI
Belediye Başkanı