Meclis Kararları

Meclis Kararları

Meclis Kararı 08.06.2018 - 110

z28.06.2018

             T.C.

          TUZLA

       BELEDİYE BAŞKANLIĞI                                               MECLİS KARARI

KARAR TARİHİ

...08.06.2018....

KARAR NO

....110...

KARARIN

KONUSU

Sokak İsimledirmesi 

Belediye meclisini teşkil eden zevat

Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet ÇABUK’un Başkanlığında;Üyelerden,            Serhan KURAL-İbrahim Nazmi İŞ-Derya BACACI-İlker GÖKDEMİR-Av.Salih ÇEVİK-Soner BİBER-Çiğdem ARSLAN-Bahrem KURUAĞAÇ-İbrahim DENİZ-Salih GÜNDOĞDU-Köksal YÜZBAŞIOĞULLARI-Nuri ÖZYAVUZ-Turkut OKUR-Mehmet KİNSİZ-Murat KANT-Şuayip AKMAN-Önder POLATOĞLU –Naci AYDIN-Mustafa SEVİM –G. Hale Ö. COŞKUN – Yücel TÜRK-Maksut KARACA-Necmettin BULUT‘ın iştiraki ile toplandı.

Ö N E Rİ  :

      HUKUK, TARİFELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU RAPORU

 

Rapor Tarihi              : 06.06.2018             

Rapor No                   : 2018/55                                                                

Konu                          : Sokak İsimlendirmesi

 

           KOMİSYON İNCELEMESİ :

İlçemizde yeni yapılan imar uygulamaları ve uygulama imar planları sınırlarında kalan Mahalleler de bazı Cadde ve Sokak isimlerinin olmadığı ve yeni isimlendirmede çalışması yapılması gerektiği tespit edilmiştir. Bahse konu olan Sokak isimlendirmeleri bu bölgelerde İski, Ayedaş vb. kurumların gerçekleştirmesi beklenen altyapı hizmetlerine altlık oluşturulması için gerekli olmaktadır.

 

            Ekli paftalarda belirtilmiş olan Tuzla İlçesi Cami Mahallesindeki üç adet isimsiz imar yolunun isimlendirilmesinin değerlendirilerek konu hakkında karar alınmak üzere yazımız ve ekinin Belediye Meclisine havalesi hususunu tensiplerinize arz ederim. Şeklinde hazırlanan Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 04.06.2018 tarihli ve 22004 sayılı teklifi incelenmiştir.

           KOMİSYON GÖRÜŞÜ:  

           “Sokak İsimlendirmesiile ilgili teklif dosyası Komisyonumuzca incelenmiş olup; Krokide sarı renkteki sokağın isminin Şahide, Turuncu renkteki sokağın isminin Türker ve kırmızı renkteki sokağın isminin Kahyaoğlu sokak olarak isimlendirilmesi Komisyonumuzca oybirliği ile uygun görülmüştür. Meclisimizin onayına arz olunur.

 

          HUKUK, TARİFELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU: Av.Salih ÇEVİK (Kom.Bşk.), Kasım DURMAZ (Kom.Bşk.Yrdc.), Çiğdem ARSLAN (Rpr.), Av.Hüseyin İLDAN(Üye), Maksut KARACA(Üye).

          

           K A R A R : Sokak İsimlendirmesi” ile ilgili Hukuk, Tarifeler ve İsimlendirme Komisyonunun 06.06.2018 tarihli ve 2018/55 sayılı raporunun, Komisyondan geldiği şekliyle kabulüne, Tuzla İlçe Belediye Meclisinin, 6’ncı Seçim Dönemi, 5’inci Toplantı Yılı, Haziran Ay’ı Toplantılarının 08.06.2018 Cuma günü yapılan 2’nci Birleşimi, 1’inci Oturumunda oybirliği ile kararlaştırılmıştır.

Ahmet ÇABUK

Meclis 1’nci Başkan
Vekili

Murat KANT

Divan Kâtibi

İlker GÖKDEMİR

Divan Kâtibi

 

 

 
 


G Ö R Ü L D Ü
 

Dr. Şadi YAZICI
Belediye Başkanı