Meclis Kararları

Meclis Kararları

Meclis Kararı 09.11.2018 - 159

z27.11.2018

                     T.C.

                  TUZLA

       BELEDİYE BAŞKANLIĞI                                                       MECLİS KARARI

KARAR TARİHİ

...09.11.2018....

KARAR NO

...159...

 

KARARIN KONUSU

Cadde ve Sokak İşlemleri

Belediye meclisini teşkil eden zevat

Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet ÇABUK’un Başkanlığında;Üyelerden, Serhan KURAL-İbrahim Nazmi İŞ-Soner BİBER-Derya BACACI-Av.Salih ÇEVİK-Bahrem KURUAĞAÇ-İbrahim DENİZ-Salih GÜNDOĞDU-Çiğdem ARSLAN-Köksal YÜZBAŞIOĞULLARI-Nuri ÖZYAVUZ-Turkut OKUR-Mehmet KİNSİZ-Murat KANT-Kasım DURMAZ-Şuayip AKMAN- Önder POLATOĞLU –Naci AYDIN-Yücel TÜRK-Maksut KARACA-Necmettin BULUT- Gökhan ATABEK‘ın iştiraki ile toplandı.

Ö N E Rİ  :

      HUKUK, TARİFELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU RAPORU

 

Rapor Tarihi              : 08.11.2018             

Rapor No                      : 2018/81                                                                

Konu                          : Cadde ve Sokak İşlemleri

 

          KOMİSYON İNCELEMESİ :

          5393 Sayılı Belediye Kanunun 18’inci Maddesinin (n) bendine göre: “Meydan, cadde, sokak, park, tesis ve benzerlerine ad vermek; Mahalle kurulması, kaldırılması, birleştirilmesi, adlarıyla sınırlarının tespiti ve değiştirilmesine karar vermek; beldeyi tanıtıcı amblem, flama ve benzerlerini kabul etmek” gibi iş ve işlemler, Belediye Meclisinin görev ve yetkileri arasında bulunmaktadır.

          İlçemiz sınırları dahilinde vatandaşlardan gelen talep ve şikayetler üzerine ve müdürlüğümüzce yapılan çalışmalar neticesinde muhtelif bazı yol isimlerinin değiştirilmesi talep edilmektedir.

          Mimar Sinan Mahallesi Zaman Sokak, Postane Mahallesi Samanyolu Sokak, Şifa Mahallesi Nur Sokağın isimlerinin yeniden düzenlenmesi için; 5393 Sayılı belediye Kanunun 18. Maddesinin (n) fıkrasına göre karar alınmak üzere, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunun 7. Maddesinin (g) fıkrasına göre de İstanbul Büyükşehir belediyesine öneride bulunulmasına karar alınmak üzere yazımız ve eklerinin Belediye Meclisine havalesi hususunu tensiplerinize arz ederim. Şeklinde hazırlanan Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 01.11.2018 tarihli ve 40769 sayılı teklifi incelenmiştir.

        

           KOMİSYON GÖRÜŞÜ:  

 

           “Cadde ve Sokak İşlemleri” ile ilgili teklif dosyası Komisyonumuzca incelenmiş olup; Samanyolu Sokağın isminin Kutlu Sokak, Zaman Sokağın isminin Altınkum Sokak ve Nur Sokağın isminin Zümra Sokak olarak değiştirilmesi Komisyonumuzca oybirliği ile uygun görülmüştür. Meclisimizin onayına arz olunur.

 

          HUKUK, TARİFELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU: Av.Salih ÇEVİK (Kom.Bşk.), Kasım DURMAZ (Kom.Bşk.Yrdc.), Çiğdem ARSLAN (Rpr.), Av.Hüseyin İLDAN(Üye), Maksut KARACA(Üye).

 

         K A R A R : Cadde ve Sokak İşlemleri ile ilgili Hukuk, Tarifeler ve İsimlendirme Komisyonunun 08.11.2018 tarihli ve 2018/81 sayılı raporunun, Komisyondan geldiği şekliyle kabulüne, Tuzla İlçe Belediye Meclisinin, 6’ncı Seçim Dönemi, 5’inci Toplantı Yılı, Kasım Ay’ı Toplantılarının 09.11.2018 Cuma günü yapılan 3’üncü Birleşimi, 1’inci Oturumunda oybirliği ile kararlaştırılmıştır.

Ahmet ÇABUK

Meclis 1’nci Başkan
Vekili

Murat KANT

Divan Kâtibi

İbrahim DENİZ

Divan Kâtibi



 
 


G Ö R Ü L D Ü
 

Dr. Şadi YAZICI
Belediye Başkanı