Meclis Kararları

Meclis Kararları

Meclis Kararı 11.01.2019 - 09

z29.01.2019

                     T.C.

                  TUZLA

       BELEDİYE BAŞKANLIĞI                                                       MECLİS KARARI

KARAR TARİHİ

...11.01.2019....

KARAR NO

....09....

 

KARARIN

KONUSU

 

Amatör Spor Kulüplerine Yardım

Belediye meclisini teşkil eden zevat

Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet ÇABUK’un Başkanlığında; Üyelerden, Serhan KURAL- İbrahim Nazmi İŞ – Av.Salih ÇEVİK - Soner BİBER – Çiğdem ARSLAN - İbrahim DENİZ-Nuri ÖZYAVUZ –Turkut OKUR- Mehmet KİNSİZ – Salih GÜNDOĞDU-Kasım DURMAZ-Şuayip AKMAN-Önder POLATOĞLU - Naci AYDIN –G.Hale Ö.COŞKUN - Mustafa SEVİM - Maksut KARACA – Yücel TÜRK-Cengiz SUNAR‘ın iştiraki ile toplandı.

Ö N E Rİ  :

   BÜTÇE VE KESİN HESAP TETKİK KOMİSYONU RAPORU

 

Rapor Tarihi              : 10.01.2019             

Rapor No                      : 2019/2                                                                                

Konu                           : Amatör Spor Kulüplerine Yardım

 

            KOMİSYON İNCELEMESİ :

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun Belediyenin Görev, Yetki ve Sorumlulukları başlıklı 14. Maddesinde “Gerektiğinde, sporu teşvik etmek amacıyla gençlere spor malzemesi verir, amatör spor kulüplerine ayni ve nakdî yardım yapar ve gerekli desteği sağlar, her türlü amatör spor karşılaşmaları düzenler, yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya derece alan öğrencilere, sporculara, teknik yöneticilere ve antrenörlere belediye meclisi kararıyla ödül verebilir.” denilmektedir.

Tuzla’da faaliyet gösteren amatör spor kulüplerinden Tuzla Gençlerbirliği Spor Kulübü, Tuzla Gençlergücü Spor Kulübü, Tuzla Sahilspor Spor Kulüpleri’ nin her birine 20.000,00-er  (yirmi bin) TL olmak üzere toplamda 60.000,00 TL bir defaya mahsus 2018 – 2019 sezonunu kapsayan nakdi yardım yapılması için karar alınmak üzere yazımızın Belediyemiz Meclisine havalesini tensiplerinize arz ederim. Şeklinde hazırlanan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün 25.12.2018 tarihli ve 47591 sayılı teklifi komisyonumuzca incelenmiştir.

 

KOMİSYON GÖRÜŞÜ:

            “Amatör Spor Kulüplerine Yardım” ile ilgili teklif dosyası komisyonumuzca incelenmiş olup, teklifin Müdürlükten geldiği şekliyle kabulü, Komisyonumuzca oybirliği ile uygun görülmüştür.

            Meclisimizin Onayına Arz olunur.

 

            BÜTÇE VE KESİN HESAP VE TETKİK KOMİSYONU: Nuri ÖZYAVUZ(Kom.Bşk.), Bahrem KURUAĞAÇ(Kom.Bşk.Yrdc.), Köksal YÜZBAŞIOĞULLARI (Rpr.), G.Hale Ö. COŞKUN(Üye), Necmettin BULUT(Üye).

            K A R A R : “Amatör Spor Kulüplerine Yardım ile ilgili Bütçe Komisyonunun 10.01.2019 tarihli ve 2019/2 sayılı raporunun, Komisyondan geldiği şekliyle kabulüne, Tuzla İlçe Belediye Meclisinin, 6’ncı Seçim Dönemi, 5’inci Toplantı Yılı, Ocak Ay’ı Toplantılarının 11.01.2019 Cuma günü yapılan 3’üncü Birleşimi, 1’inci Oturumunda oybirliği ile kararlaştırılmıştır.

 

Ahmet ÇABUK

Meclis 1’nci Başkan
Vekili

Murat KANT

Divan Kâtibi

İbrahim DENİZ

Divan Kâtibi



 
 


G Ö R Ü L D Ü
 

Dr. Şadi YAZICI
Belediye Başkanı