Meclis Kararları

Meclis Kararları

Meclis Kararı - 04.11.2020 - 73

z17.11.2020

          

           TUZLA

       BELEDİYE BAŞKANLIĞI                                                                        MECLİS KARARI

KARAR TARİHİ

...04.11.2020....

KARAR NO

....73...

 

KARARIN

KONUSU

Hibe (Şartsız)

Belediye meclisini teşkil eden zevat

Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Murat KANT’ın Başkanlığında; Üyelerden- Güven YİĞİT, İbrahim Nazmi İŞ, Türel AĞYOL, Tülay KALAV, İskender KARAKAYA, Düzgün ACAR, Akın GÜRKAN, Hakan YILDIZCI, Yasemin KAZAN, Tuncay ŞENOL, Barış CİN, Barış Birtan GÜNDÜZ, Nurhan ERDEM, Kenan ALBAYRAK, Volkan BEŞİROĞLU, Halil KÜTÜK, Bahrem KURUAĞAÇ, Mustafa SEVİM, Cevdet ALEMİN, Seyit Ahmet ŞAHİN, Rıza ÇALASIN, Olgun ÇELİK, Hüseyin USTA, Serkan TAY, Bilal ÇALIŞICI, Hakan TUNÇTÜRK, Erkan HANCI, Fuat SEVİM, Ferhat ALTUNKAYNAK, Ahmet ÇABUK, Celal CANDERE, Mahmut KADDER, Selçuk TAŞÇI.’nın iştiraki ile toplandı

Ö N E Rİ  :

                   HUKUK, TARİFELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU RAPORU

 

Rapor Tarihi             : 03.11.2020         

Rapor No                   : 2020/38                                                                             

Konu                          : Hibe (Şartsız)

 

              KOMİSYON İNCELEMESİ :

 

   İlgi:  Ömer YAPRAK’ ın 20.10.2020 tarihli dilekçesi

               İlgi tarihli dilekçe ile ihtiyaç fazlası 1 adet 2015 model, B10I6111596 motor numaralı ve 250120088 şase numaralı 07 DFU 75 plakalı KAAN A250 marka Traktör, 232 40022410 T.C Numaralı Ömer YAPRAK tarafından Belediyemize şartsız ve ivazsız olarak hibe edilmek istenmiştir. 5393 sayılı Belediye kanununun 38. maddesinin L fıkrasına göre, Belediye başkanının yetkileri arasında yer alan bağış ve hibe kabul etme yetkisi olmasına rağmen, 13.07.2005 tarih ve 25874 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren, Belediye kanununun 85.maddesi ile 237 sayılı Taşıt kanunun bazı maddeleri değiştirilmiştir. Yapılan değişikliklerle İl Özel İdareleri, Belediyeler ve bunların bağlı kuruluşları ile Mahalli İdari birliklerinin taşıt kanununa tabi olduğu ancak, İl Özel İdareleri Belediyeler ve bunların bağlı kuruluşları ile Mahalli İdare Birliklerinin kendi meclislerinin kararı ile taşıt edinilebilecekleri hükmü getirilmiştir.

      Buna göre her yıl Bütçe kanununa ekli “T” işaretli cetvelde gösterilen ve 237 sayılı Taşıt kanunu kapsamına giren taşıtların hibe (yurt içi ) veya satın alma yoluyla edinilmesinde, kendi meclislerinden karar almaları yeterli olup, Bakanlar Kurulu izni almalarına gerek olmadığı belirtilmektedir.

    Yukarıda modeli, şasi ve motor numaraları yazılı 07 DFU 75 plakalı 2015 model KAAN A250 marka traktörün, Belediyemiz hizmetlerinde kullanılmak üzere şartsız ve ivazsız olarak hibesinin Meclisce görüşülerek karara bağlanması hususunun, Makamınızca da uygun görülmesi halinde yazımızın Meclise havalesini arz ederim. Şeklinde hazırlanan Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün 21.10.2020 tarihli ve 35490 sayılı teklifi incelenmiştir.

        

               KOMİSYON GÖRÜŞÜ:   

 

                “Hibe (Şartsız)” ile ilgili teklif dosyası Komisyonumuzca incelenmiş olup; Teklifin müdürlüğünden geldiği şekliyle kabulü, Komisyonumuzca oybirliği ile uygun görülmüştür.

 

HUKUK, TARİFELER ve İSİMLENDİRME KOMİSYONU: Av.Güven YİĞİT (H.Kom.Bşk.), Bilal ÇALIŞICI (Huk. Bşk. Yrd.) Seyit Ahmet ŞAHİN (H.K.Rap.) Av.Ülkü SAKALAR (H.K.Üye) Olgun ÇELİK (H.K.Üye) 

                 K A R A R : “Hibe (Şartsız)’’ ile ilgili Hukuk, Tarifeler ve İsimlendirme Komisyonunun 03.11.2020 tarihli ve 2020/38 sayılı raporunun, komisyondan geldiği şekliyle kabulü, Tuzla İlçe Belediye Meclisinin, 7’nci Seçim Dönemi, 2’nci Toplantı Yılı, Kasım Ay’ı Toplantılarının 04.11.2020 Çarşamba günü yapılan 2’nci Birleşimi, 1’nci Oturumunda oybirliği ile kararlaştırılmıştır.

 

 

 

 

              Murat KANT                                  Barış CİN                             Erkan HANCI        

     Meclis 1’inci Başkan V.                        Divan Kâtibi                           Divan Kâtibi

 

 

 

 

                                                                   

                                                                G Ö R Ü L D Ü

 

                                                                Dr. Şadi YAZICI

                                                                Belediye Başkanı