Meclis Kararları

Meclis Kararları

Meclis Kararı 04.02.2021 - 14

z25.02.2021

                T.C.
               TUZLA
       BELEDİYE BAŞKANLIĞI                                                  MECLİS KARARI

            KARAR TARİHİ

...04.02.2021....

KARAR NO

....014...

 

KARARIN

KONUSU

Cadde Sokak İşlemleri

Belediye meclisini teşkil eden zevat

Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Murat KANT’ın Başkanlığında; Üyelerden- Güven YİĞİT,  Türel AĞYOL, Ali Cihan SEVİLMİŞ, Tülay KALAV, Ülkü SAKALAR, İskender KARAKAYA, Düzgün ACAR, Akın GÜRKAN, Hakan YILDIZCI, Yasemin KAZAN, Tuncay ŞENOL, Barış CİN, Barış Birtan GÜNDÜZ, Nurhan ERDEM, Kenan ALBAYRAK, Volkan BEŞİROĞLU, Halil KÜTÜK, Bahrem KURUAĞAÇ, Mustafa SEVİM, Cevdet ALEMİN, Seyit Ahmet ŞAHİN, Rıza ÇALASIN, Köksal YÜZBAŞIOĞULLARI, Olgun ÇELİK, Hüseyin USTA, Serkan TAY, Bilal ÇALIŞICI, Hakan TUNÇTÜRK, Erkan HANCI, Fuat SEVİM, Ferhat ALTUNKAYNAK, Ahmet ÇABUK, Celal CANDERE, Mahmut KADDER, Selçuk TAŞÇI.’nın iştiraki ile toplandı.

Ö N E Rİ  :

         HUKUK, TARİFELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU RAPORU

 

Rapor Tarihi                : 03.02.2021             

Rapor No                       : 2021/11                                                                            

Konu                            : Cadde Sokak İşlemleri

 

                   KOMİSYON İNCELEMESİ : 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. Maddesinin (n) bendine göre: “Meydan, cadde, sokak, park, tesis ve benzerlerine ad vermek; mahalle kurulması, kaldırılması, birleştirilmesi, adlarıyla sınırlarının tespiti ve değiştirilmesine karar vermek; beldeyi tanıtıcı amblem, flama ve benzerlerini kabul etmek”  gibi iş ve işlemler, Belediye Meclisinin görev ve yetkileri arasında bulunmaktadır.

            İlçemiz sınırlarında kalan Mahalleler de bazı Cadde ve Sokak isimlerinin olmadığı ve yeni isimlendirme çalışması yapılması gerektiği tespit edilmiştir. Bahse konu olan Sokak isimlendirmeleri bu bölgelerde İski, Ayedaş vb. kurumların gerçekleştirmesi beklenen altyapı hizmetlerine altlık oluşturulması için gerekli olmaktadır.

            Makamınızca da uygun görüldüğü takdirde;1/1000 ölçekli imar planlarında yol olarak gözüken Tuzla İlçesi Akfırat Mahallesinde (6), Tepeören Mahallesinde (11), Orta Mahallede (2), Anadolu Mahallesinde (3), Aydınlı Mahallesinde (15), Evliya Çelebi Mahallesinde (2), Yayla Mahallesinde (2), Postane Mahallesinde (16), Cami Mahallesindeki (1) adet isimsiz imar yolunun isimlendirilmesi için 5393 Sayılı Belediye Kanunun 18. Maddesinin (n) Fıkrasına göre karar alınmak üzere, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7.Maddesinin (g) Fıkrasına göre de İstanbul Büyükşehir Belediyesine öneride bulunulmasına karar alınmak üzere yazımız ve eklerinin Belediye Meclis’ine havalesi hususunu tensiplerinize arz ederim. Şeklinde hazırlanan Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 01.02.2021 tarihli ve 48269 sayılı teklifi incelenmiştir.

                  KOMİSYON GÖRÜŞÜ: “Cadde Sokak İşlemleri” ile ilgili teklif dosyası Komisyonumuzca incelenmiş olup; Teklifin ekli listede belirtilen isimlerin verilmesi şeklinde kabulü, Komisyonumuzca uygun görülmüştür.

 

HUKUK, TARİFELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU: Av.Güven YİĞİT(Kom.Bşk.), Bilal ÇALIŞICI(Kom.Bşk.Yrdc.), S.Ahmet ŞAHİN(Rpr.), Av.Ülkü SAKALAR(Üye), Olgun ÇELİK(Üye).

 

             K A R A R : Cadde Sokak İşlemleri ile ilgili Hukuk, Tarifeler ve İsimlendirme Komisyonunun 03.02.2021 tarihli ve 2021/11 sayılı raporunun, Komisyondan geldiği şekliyle kabulüne, Tuzla İlçe Belediye Meclisinin, 7’incı Seçim Dönemi, 3’üncü Toplantı Yılı, Şubat Ay’ı Toplantılarının 04.02.2021 Perşembe günü yapılan 2’nci Birleşimi, 1’inci Oturumunda oyçokluğu ile kararlaştırılmıştır.

 

 

                     Murat KANT                                  Barış CİN                                     Erkan HANCI  

             Meclis 1’inci Başkan V.                               Divan Kâtibi                               Divan Kâtibi

 

 

                                                                            G Ö R Ü L D Ü

                                                                          Dr. Şadi YAZICI

                                                                          Belediye Başkanı