Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi’nden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Konseri

z09.03.2015

Tuzla Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Zeynep Dizdar konseri düzenledi.
Tuzla Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Kevser Şamlı, Tuzla Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Semanur Yavuz,  Tuzla Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Pınar Bulut, Tuzla Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Fatma Kuzkaya, Kadın Kent Gönüllüleri ve vatandaşlar katıldı.

‘Erkeksen Öfkeni Yen’ Düsturunu Çocuklarımıza Aşılayalım
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı açılış konuşmasında, Tuzla Belediyesi’nin her zaman kadınların yanında olduğunu vurguladı. Bu süreci çeşitli örneklerle anlatan Yazıcı, “Kadına yapılan her yatırım topluma yapılan bir yatırımdır. Tuzla Belediyesi olarak sadece yılda bir kez değil kadınlarımız için sene boyunca çalışmalarımız devam etmektedir. Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi, İSMEK, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından yapılan tüm faaliyetlerde maddi ve manevi olarak kadınlarımızı tüm doygunluğa ulaştırıyor ve kendi ayakları duran kadınlar ortaya çıkartıyoruz” dedi.
Kadının ailedeki önemine vurgu yapan Dr. Fatma Yazıcı, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Kadın ve erkek bir bütünüdür parçasıdır. Bizler “Ben kız babasıyım” diyen peygamberin ümmetiyiz. Peygamberimiz bu sözü kızların hiçe sayıldığı ve diri diri toprağa gömüldüğü bir toplumda ve zamanda söylemiştir. Kız ve erkek çocuklarımızı ayırt etmeden, sevgiyi, şefkati, merhameti ve öfke kontrolünü öğretmeliyiz. Çocuklarımızı her zaman sarmalayalım.  ‘Erkeksen öfkeni yen’ düsturunu çocuklarımıza aşılayalım.  Tüm dünya kadınlarının günü kutlarım. Unutmayalım ki her başarılı erkeğin tam da yanında mutlaka bir kadın vardır.”

Kompozisyon Yarışmasında Dereceye Giren Kadınlar Ödüllendirildi
AK Tuzla İlçe Kadın Kolları’nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği kompozisyon yarışmasında dereceye giren kadınlar etkinlikte ödüllendirildi. Yarışmada 3. olan Filiz Morgöl, ödülünü Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Kevser Şamlı’nın elinden aldı. 2.olan Emine Göker’e ödülünü AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı verdi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, yarışmanın birincisi Yasemin Çiçek’e ödülünü vererek tebrik etti.
Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Kevser Şamlı, ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Kadın başarılı olursa aile kurtulur, aile kurtulursa Türkiye kurtulur, Türkiye kurtulursa millet kurtulur. Biz bu bilinci ve şuuru ailelerin kadınları olarak yarınlara güzel evlatlar yetiştirerek emanet edeceğiz.” dedi.
AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı da konuşmasında “Kadın varsa letafet vardır, kadın varsa güzellik vardır, kadın varsa incelik vardır, kadın varsa hayat vardır.” şeklinde konuştu. 
“Kadına karşı şiddete hayır”  mesajıyla konserine başlayan sanatçı Zeynep Dizdar, yaklaşık 2 saat sahnede kaldı.