Güncel

Güncel

Tuzla Belediyesi, Suriyeli Sığınmacılara Yardımını Sürdürüyor

z03.03.2015

Tuzla Belediyesi, ülkemizde yaşayan Suriyeli sığınmacılara 42. Yardım TIR’ını gönderdi.
Yardım TIR’ını uğurlayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Gönül Elleri Çarşısı’ndan uzanan gönüllü elimizle yardıma devam edeceğiz” dedi.
Tuzla Belediyesi, iç savaştan kaçarak ülkemizde yaşamaya başlayan Suriyeli sığınmacıların yararlanması için 42. Yardım TIR’ını Hatay Kırıkhan’a gönderdi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan ve belediyenin birim müdürleri, dağıtımı organize edecek olan Hatay Yardımlaşma Derneği’ne ulaştırmak üzere yardım TIR’ını Kırıkhan’a dualarla uğurladı.

Genel İhtiyacı Karşılayacak Yardımlarımız Devam Ediyor
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi’nin Suriyeli sığınmacılara 2 yıldır yardımda bulunduğunu söyledi. Tuzla Belediyesi’nin Hatay Kırıkhan’daki yardımları hakkında bilgi veren Başkan Yazıcı, “Genel ihtiyacı karşılayacak, günlük yaşamı sürdürecek şekilde yardım malzemelerini sığınmacılara ulaştırmaya çalışıyoruz. Bugün 42. Yardım TIR’ımızı gönderiyoruz. 1 adet yardım dağıtma aracımız, 1 su tankerimiz, 1 ambulansımız ve 1 toplu taşıma aracımızla Kırıkhan’da Suriyeli sığınmacılara hizmet veriyoruz. Suriyeli doktorlar ve sağlık personelinin hizmet verdiği 1 tıp merkezimiz de var. Suriyeli sığınmacılar için çok ciddi sağlık hizmeti de sunuyoruz. Doktor kontrolünde rahatlıkla kullanılabilecek ilaçları toplayarak gönderdik. 1 fırında günlük 3 bin ekmek üretilmesine un desteği sağlıyoruz. Ramazan ayında her gün 1.500 kişilik iftar yemeği düzenledik. Tuzlalı 220 aile ile Suriyeli 220 aile arasında kardeş aile bağı kurduk” dedi.

Suriyeli Sığınmacıların Yanında Olmaya Devam Edeceğiz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, sığınmacıların yerleştikleri bölgede rahat etmelerini amaçladıklarını söyledi. Bu bölgelerde gerekli imkanı bulamayan sığınmacıların büyük kentlere göç ederek dramlar yaşadığına dikkat çeken Başkan Yazıcı, “Suriyeli sığınmacıların büyük kentlerde büyük dramlar yaşamak yerine bulundukları yerde bu süreci rahatlıkla geçirmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Tuzla Belediyesi’nin 2 yıldır gönülden yaptığı bu hizmette yardımlarımız devam edecek. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı nasıl fakir fukaraya, garip gurebaya 6 yıldır yaptığı yardımı var oldukça yapacağı gibi, Suriyeli sığınmacılar da var olduğu sürece onların yanında olacağız. Elimizden gelen bütün imkanları kullanmaya gayret ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, yardım kampanyasına destek veren kişi ve kuruluşlara da teşekkür etti.