Güncel

Güncel

‘Engelsiz Askerlerimiz’e Kına Gecesi Düzenlendi

z09.05.2015

Tuzla Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü’nün Anadolu Yakası engelsiz askerlik kına gecesine ev sahipliği yaptı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü (İSEM) ile Tuzla Belediyesi’nin Tuzla Sahil Tören Alanı’nda birlikte düzenlediği engelsiz askerlik kına gecesi muhteşem bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Kına gecesine Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Piyade Okulu Şube Komutanı Binbaşı Ahmet Töremiş, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, İBB Engelliler Müdürü Yeliz Yıldız Kökenek, Pendik Belediyesi Başkan Yardımcısı Ramazan Öztürk, AK Parti 1.Bölge Milletvekili Adayları Fatma Varank ve Hulusi Şentürk katıldı.

Başkan Yazıcı, Engelsiz Askerlerin Avucuna Kına Yaktı
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu’na kayıtlı çocukların mini konseri ve halkoyunları grubu gösterisiyle başlayan etkinlik, İSEM horon ekibinin gösterisiyle devam etti. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve beraberindekiler, engelsiz asker kına gecesine katılan askerlerin avuçlarına kına yaktı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve beraberindekiler, engelsiz asker adaylarıyla birlikte halay çekerek sevinçlerine ortak oldu.

Yüreği Cengaver Bir Milletiz
Engelsiz askerleri selamlayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Bu güzel etkinliğe Tuzla'da ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Burada bir kez daha görüyoruz ki ülkemize, milletimize ve bayrağımıza kastetmek isteyenler burada yürekleri cengaver bir millet olduğunu görsünler. Engelsiz askerlerimize de hayırlı teskereler diliyorum” şeklinde konuştu.
Tuzla Piyade Okulu Şube Komutanı Binbaşı Ahmet Töremiş ve İBB Engelliler Müdürü Yeliz Yıldız Kökenek de konuşmalarında engelsiz askerleri tebrik etti, organizasyona destek veren kişi ve kuramlara teşekkür etti. 
Engelsiz askerlik kına gecesi, İBB Engelliler Müdürlüğü İSEMX Müzik grubunun konseri ile sona erdi. Anadolu Yakasında ikamet eden engelli askerler, 11 Mayıs 2015 Pazartesi günü Sancaktepe General İsmail Hakkı Tunaboylu Kışlası’nda yemin törenine katılacak.