Haberler

Haberler

Aydıntepe Mahallesi’nde 3.000 Kişilik Sokak İftarı

z18.07.2014

Tuzla Belediyesi’nin Aydıntepe Mahallesi’nde düzenlediği sokak iftarında 3.000 kişi birlikte iftar açmanın heyecanını yaşadı. 
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci ile vatandaşların katıldığı sokak iftarı, Girne Sokak’ta düzenlendi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, sofraları tek tek gezerek vatandaşlara “Hoş geldiniz” dedi. Mahalle sakinleirnin yakın ilgisiyle karşılanan Başkan Yazıcı, “Her zaman sizinle birlikte olmanın onur ve gururunu yaşıyorum” dedi.
Ramazan’da Paylaşmayı En Üst Düzeyi ÇıkardıkSokak iftarına katılan vatandaşlara teşekkür eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, selamlama konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Her mahallede sokaklarda sizinle beraber aynı sofrayı paylaşmak ve Ramazan ayında paylaşmanın o güzelliğine, güzel iklimine ulaşmak için bu sokak iftarlarını kuruyoruz. Bu sofraları süsleyen, bu sofralara anlam katan sizlersiniz. Nice Ramazanlarda birlikte olmayı Rabbim bize nasip etsin. İnşallah bu mübarek Ramazan ayının rahmetinden, bereketinden ve feyzinden Rabbim bizlere faydalanmayı nasip etsin. Biz, mübarek Ramazan ayında engellisiyle, yetimiyle, kimsesiziyle, duluyla, ihtiyaç sahibiyle paylaşmayı en üst düzeye çıkardık ama her zaman sizlerle beraber paylaşmanın zevkine 12 ay boyunca ulaştık. Yerel yönetimlerde birlik ve beraberlik içinde hem iftar sofralarında, hem evlerde hep birlikte olacağız. Her zaman sizinle birlikte olmanın onur ve gururunu yaşıyorum.”

İsrail’in Zulmünü Kınıyorum
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İsrail’in Filistin’e saldırılarını açık bir dille kınadı. Başkan Yazıcı, “Bu iftar sofralarını yaşayamayan, sahurlarda başına bomba yağan bütün Müslüman kardeşlerime Rabbim’den yardım diliyorum. Rabbim inşallah diğer Ramazan-ı Şeriflerde onlara da bu güzel sofraları bizlerle paylaşmayı nasip etsin. Bu zulmü nerede olursa olsun kınıyorum ve İsrail’in yaptığını da kınıyorum. Biz millet olarak her zaman zulüm görenin yanında olduk ve zulmedene diklenen millet olarak her zaman tarihte yerimizi aldık. İnşallah bu misyonumuzu da devam ettireceğiz” dedi.