Haberler

Haberler

Tuzlaspor, 2. Lig’de

z04.05.2015

1954 yılında kurulan Tuzlaspor, tarihinde ilk kez 2013 yılında profesyonel lig ile tanıştı ve 3. Lig’e yükseldi. 2 sezondur 3. Lig’de mücadele eden Tuzlaspor, ligin bitimine 2 hafta kala 2. Lig’e yükselerek tarihi bir başarıya imza attı.
Tuzlaspor, kendi evinde kaldırdığı şampiyonluk kupasının ardından, gün boyu zafer turu atıp Yusuf Güney konserinde gönüllerince eğlendi. Spor Toto 3. Lig 1. grupta mücadele eden Tuzlaspor Futbol Takımı, ligin bitmesine 2 hafta hala şampiyonluğunu ilan etti. Kendi evinde Tire 1922 ile karşılaşan Tuzlaspor, 2. Lig´e çıkma coşkusunu doyasıya yaşadı. Maçın bitiş düdüğünün ardından hazırlanan kupa töreninde Tuzlasporlu futbolcular, Türkiye Futbol Federasyonu birinci Başkan Vekili Servet Yardımcı´nın elinden kupasını aldı. AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı, Tuzlaspor Kulübü Başkanı Ahmet Çabuk ve Tuzlaspor yöneticileri, teknik heyet ve sporcular, şampiyonluk ve kupa sevincini taraftarlar ile birlikte yaşadı.

Tuzla Belediyesi’nin Verdiği Desteğin Meyvelerini Görüyoruz
Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı, Tuzlaspor Kulübü Başkanı Ahmet Çabuk, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın verdiği desteğin başarıdaki payını vurguladı. Başkan Yazıcı’nın spora verdiği desteğin başarılarla taçlandığını belirten Çabuk, “Bu mutlu ve güzel günümüzde bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bu şampiyonluğun oluşmasında bizlere maddi ve manevi desteğini hiçbir zaman eksik etmeyen Belediye Başkanımız ve kulübümüzün onursal başkanı Şadi Yazıcı’ya yürekten teşekkür ediyorum. Sayın Başkanımız sadece Tuzlaspor’a değil, spor kulüplerine ciddi destek verdi. Nihayetinde meyvesini de görmeye başladık. Tuzlaspor’a el atıldığında ortaya çıkan sonucu nasıl gördüysek inşallah bundan sonraki süreçlerde diğer spor dallarına verilen destekle ortaya çıkan başarılar olacağına inanıyorum. 1954 yılında kurulan kulübümüze bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı iletiyorum. İnşallah bundan sonraki kutlamamız bir üst ligde olur” ifadesini kullandı.

Birlik ve Beraberliğin En Güzel Örneğini Sergiledik
Tuzlaspor´un onursal başkanı olan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 4 yılda 3´üncü kez şampiyon olduklarını belirterek, “Ben bütün spor kulübü yöneticilerimize ve sporcularımıza teşekkür ediyorum. Tuzlaspor sevdalısı olan taraftarımıza ve bütün Tuzla halkına bu şampiyonluğu armağan ediyoruz. İnşallah bundan sonraki dönemde iyi bir performans ile beraber biz önümüzdeki günlerde yeni bir lige merhaba demek için gayretlerimizi sürdüreceğiz. Tuzla’da birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergiledik. Bunu inşallah bütün Türkiye´deki her takıma ve yöneticiye örnek teşkil edecek bir şampiyonluk hikayemiz oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Hedeflerinin 2. Lig’de de şampiyonluk olduğunu dile getiren Başkan Yazıcı, “İnşallah önce PTT Ligi ile beraber Süper Lig´de de oynamak istiyoruz. İstanbul Tuzla´dan başlar´ sloganımız var, bundan sonra biz Süper Lig´in de Tuzla´dan başlayacağına inanıyoruz inşallah” dedi.

Bu Şarkı Burada Bitmeyecek
Tuzlaspor’u tebrik eden Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır ise konuşmasına birlik ve beraberliğin yeni başarılara zemin hazırlayacağını söyledi. Çalışır, “Bu anlayış, bakış açısı, bu birlik ve beraberlik devam ettiği sürece ileriye koyduğumuz hedefler inşallah hayal olmayacak. Bu şarkı burada bitmeyecek” şeklinde konuştu.
“Tuzlaspor’a 4 yılda 3 şampiyonluk yaşatılması muhteşem bir başarıdır.” diyerek Tuzlaspor’u tebrik eden AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, 5. Yılda 4. Şampiyonlukta görüşelim” diyerek hedef gösterdi.

Şampiyonluk Coşkusu Sokaklara Taştı
Tuzlaspor sahasında gerçekleştirilen kupa töreninin ardından takım otobüsüne binen futbolcular, Tuzla Sahili´nde zafer turu attı. Takımlarının mutluluğuna ortak olan Tuzlalılar ise Tuzla sahili tören alanında organize edilen şampiyonluk gecesinde kupalarını bir kez daha kaldırıp Yusuf Güney konseriyle şampiyonluğu kutladı. Havai fişek gösterilerinin de gerçekleştirildiği gecede sahne alan ünlü sanatçı Güney de şarkılarını Tuzlasporlular için söyledi.