Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı'ndan 20. Geleneksel Yetimler Haftası İftarı

z03.07.2015

Her yıl ramazan ayının bir haftasını Yetimler Haftası ilan eden Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı'nın 20. Geleneksel Yetimler Haftası iftarına 500 yetim çocuk ve yakınları katıldı.
Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen iftara Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, eşi Dr. Fatma Yazıcı ve çocukları ile birlikte katıldı. Başkan Yazıcı ve eşi, iftar öncesi masaları gezerek yetimler ve yakınları ile görüştü. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, bu yıl yetim çocukların bayramlık kıyafetlerini alan Tuzla Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Erkan Yavuz Atagün’e plaket vererek teşekkür etti.

Yetimlerimizle 365 Gün Beraberiz
Dünyadaki savaşlar nedeniyle 200 milyon çocuğun yetim kaldığına dikkat çeken Başkan Yazıcı, bir yetimin başını okşamanın ne kadar önemli olduğunu bilen bir medeniyetin evlatları olduklarını vurguladı. Başkan Yazıcı, “Tuzla Belediyesi olarak biz Gönül Elleri Çarşısı vasıtasıyla bütün gönüllülerimizle beraber, yetimlerimizle 365 gün birlikte oluyoruz. 365 gün onların her türlü istekleriyle birlikte olmaya çalışıyoruz. Sadece ekonomik durumu olmayan değil yetim olan herkesle ilgilenmek ve onlarla birlikte olma düşüncesindeyiz. Kadın Kent Gönüllüleri’nin çalışmalarını da takdir ediyorum. Sadece yetim değil, yaşlı, engelli, kimsesiz olan herkesle ilgilenmeyi ve toplumumuzda yardım eli uzatmamızı gereken her yerde olma gayreti içindeyiz. Gönüllülerin sayısı arttıkça daha çok yetim, kimsesiz ve yaşlıya ulaşacağımıza inanıyoruz.” dedi. 

Yetimler Haftasını İlk Tuzla Belediyesi Kutladı
Başkan Yazıcı, Ramazan’ın son haftasında Yetim Haftası’nı ilk başlatan belediyenin Tuzla Belediyesi olduğunu belirtti. Başkan Yazıcı, “Tuzla Belediyesi, 20 yıldır Ramazan ayının son haftasını Yetimler Haftası olarak kutluyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin Tuzla Belediye Başkanlığı döneminde başlayan Yetimler Haftası etkinliğini biz de sürdürüyoruz. Yetim çocuklarımızın iyi gününde, kötü gününde, iş yerinde, okulunda her türlü maddi ve manevi imkanlarımızla yanında oluyoruz. Allah onlara yardım eden bütün kardeşlerimden razı olsun. Bugün iş adamlarımızdan destek verenler var. Onlara da teşekkür ediyorum. Hz. Peygamberimizin de yetim olduğunu düşündüğümüzde yetimlerin bizim için çok önemli olduğunu anlayabiliriz. Onları biraz mutlu edebiliyorsak kendimizi mutlu hissediyoruz. Tuzla Belediyesi olarak yetimlerimize bütün imkanları sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Büyük ve Güçlü Bir Komisyonla Yetimlerimize Yardım Ediyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı da, iftarda basının sorularını yanıtladı. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’na kayıtlı 350 yetim çocuk bulunduğunu belirten Dr. Fatma Yazıcı, “Yetimlerimizle yılda bir gün değil her gün bir arada olmak için Gönül Elleri Çarşısı’nda Yetimler Komisyonu’nu kurduk ve gönüllü ağını oluşturduk. Artık Tuzla'daki yetimlerle her gün ve her ay birlikte olabiliyoruz. Onların doğum günlerini kutluyoruz. Onları gidemeyeceği etkinliklere götürerek sosyo-kültürel açıdan bir basamak daha yukarı çıkarmaya çalışıyoruz. Burada en büyük pay, Kadın Kent Gönüllüleri’ne aittir. Kadın Kent Gönüllüleri, yetimlerimizin evdeki eşyadan tutun da gıdaya kadar olan her türlü ihtiyaçlarını tespit ederek onlara destek oluyor. Gerçekten büyük ve güçlü bir komisyonla yetimlerimiz ve çocuklarımıza yardım ediyoruz. Bu noktada gönüllü kadınlarımıza ihtiyacımız var. Böylelikle bize ihtiyacı olan ailelere, gönüllü kadınlarımızla daha kolay ulaşabiliriz.” ifadesini kullandı.

Tuzla Belediyesi Yetimlerimizi Hep Sevindiriyor
7 sene önce eşini kaybettiğini söyleyen ve çocuklarıyla birlikte iftar organizasyonuna katılan Emine Köse, “7 ve 10 yaşında iki kızım var. Tuzla Belediyesi yetimlerimizi hep sevindiriyor. Allah da onları mutlu etsin. Her sene böyle bir etkinlik düzenliyorlar. Başkanımız, başkanımızın eşi ve tüm gönüllülerden Allah razı olsun. Çocuklarımız için çok bir şey yapamıyoruz. Tuzla Belediyesi’nin katkısıyla birlikte çok şeyi başarıyoruz” diye konuştu.

Minik Tuna’nın Ablasına Okuduğu Şiir Duygu Dolu Anlar Yaşattı
Minik engelli Tuna Cin, programın sonunda ablasına okuduğu şiirle iftar alanında duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Anne Güngören Cin, organizasyondan dolayı yaşadığı mutluluğu dile getirerek, “Biz yapılan bu organizasyonlardan çok memnunuz. Çocuğumun engelinden dolayı dışarı çok çıkamıyoruz. Burada hep beraber olunca birbirimizi anlıyoruz ve böylelikle daha güzel oluyor” dedi.
İftarda çocuklara yönelik, müzik, tiyatro oyunları ve sahne sanatlarını içeren çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, programın sonunda günün anısına çocuklarla fotoğraf çektirdi.