Haberler

Haberler

Muhteşem Binyıl, “Anadolu Selçuklu Devleti” ile Devam Etti

z30.11.2015

Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen ve Anadolu’nun 1071’de açılan kapılarından günümüze tarihi yolculuğu anlatan “Muhteşem Binyıl” programının ikincisinde Anadolu Selçuklu Devleti dönemi tanıtıldı.
Tuzla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Şifa Kültür Merkezi’nde ‘Anadolu’nun Eğitim ile Fethi ve Selçuklular’ temasıyla düzenlenen programda tarihçi yazar Talha Uğurluel, Anadolu Selçuklu Devleti’nin tarihi, kültürü ve medeniyetimizin izlerini taşıyan eserlerini slayt eşliğinde izleyicilerle paylaştı. 16 Türk devletinin bayraklarıyla donatılan salonda konuşan Uğurluel, Malazgirt’le Anadolu’ya giren Türk İslam toplumunun büyük bir ilim, ahlak ve sanat anlayışına sahip olduğunu anlattı. Uğurluel, Anadolu Selçuklu Devleti’nin yönettiği topraklarda okul, mescid ve şifahaneler imar ederek ilerlediklerini, bu sürecin Anadolu’nun gelişim ve şekillenmesinde taşıdığı önemi vurguladı. Programda, Serdar Tuncer şiirleri, Cihan da müzik dinletisiyle izleyicilere seslendi.
Programa katılan vatandaşlar, beğeniyle izledikleri programı kendileriyle buluşturan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.