Haberler

Haberler

Tuzlalı Gençler, Necip Fazıl’ın Şiirlerini Okuyarak Yarıştı

z27.05.2016

Tuzla Belediyesi Necip Fazıl 2. Tuzla Liseler Arası Şiir Okuma Yarışması’nda üstadın Sakarya isimli şiirini seslendiren Mahir İz Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Furkan Salihoğlu birinci oldu.
Tuzla Belediyesi, Necip Fazıl Kısakürek’in şiirleri ile Necip Fazıl Tuzla 2. Liseler Arası Şiir Okuma Yarışması düzenledi. İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda gençler Necip Fazıl’ın şiirlerini en güzel şekilde okumak için yarıştı. Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri, Eğitimci-Yazar Dursun Ali Taşçı, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, Tuzla Belediyesi Halkla İlişkiler Sorumlusu, Yazar Erdal Sarıçam, Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri Sorumlusu Kadir Dağlı, Yazar Selami Dursun ve Yazar Hatice Özer’den oluşan jüri, finalistleri can kulağıyla dinleyerek sıralamayı belirledi. Jüri, finalistlerin şiir okumalarını vurgu, tonlama, hissediş, ses, duruş, jest ve mimikleri ile değerlendirdi.
Mahir İz Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Furkan Salihoğlu, Necip Fazıl’ın Sakarya isimli şiiri ile birinci olarak 3 altın kazandı. Behiye Nevhiz Işıl Anadolu Lisesi’nden Emine Beyza Şanlı Necip Fazıl’ın Evim isimli şiiri ile 2. olarak 2 altın, Halil Türkkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Rabia Soy ise üstadın Şarkımız isimli şiirini seslendirdi, 3. olarak 1 altın kazandı.

Gençlerimizin Hepsi Gönlümüzde Birinci Sırada Yer Alıyor
Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, katılımcılara Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın selamını iletti. Öğrencileri tebrik eden Özcan, “Mühim olan üstadımızın anılması ve onun şiirlerinin gerçekten yüreklere dokunur şekilde okunması, hissedilmesi, yaşanması ve hayatımızda belki tatbik edilmesidir. Gençlerimizin hepsi gönlümüzde birinci sırada yer alıyor. Gençlerimizin ömür boyu üstadımızın şiirlerini okumaları, anlamaları ve hayatlarına tatbik etmeleri dileğiyle saygılarımı sunuyorum” dedi.