Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’ndan “Sen de Sevindir” Temalı Kermes

z27.05.2016

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, ihtiyaç sahibi kadınlar yararına el emeği ürünlerden oluşan kermes düzenledi. “Sen de Sevindir” temalı sergiye Tuzlalı kadınlar yoğun ilgi gösterdi.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı El Sanatları Komisyonu’na kayıtlı ihtiyaç sahibi kadınlar, el emeği ürünlerini kermeste tanıttı. Ev dekorasyonundan mutfak ve banyo dekorasyonuna, iç ve dış mekanları süsleyen ürünlerden tablolara, cam sanatından organizasyon süslemelerine çok çeşitli ürünler kermeste beğeniye sunuldu. Serginin açılış kurdelası Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır’ın eşi Güler Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi  Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı ve konuklar tarafından birlikte kesildi. Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır’ın eşi Güler Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, AK Parti İlçe Başkanı Sebahattin Demirci ve eşi Handan Demirci, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan ve eşi Pakize Özcan, AK Parti İlçe Tuzla Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Tuzla İlçe Nüfus Müdürü Ferdane Yılmaz, Tuzla Belediyesi Meclis Üyeleri, Tuzla Belediyesi Birim Müdürleri, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Sorumlusu Tuğba Muslu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Yazar Sevda Türküsev, komisyonlara kayıtlı Kadın Kent Gönüllüleri ve çok sayıda vatandaş ihtiyaç sahibi kadınların el emeği ürünlerinin tanıtıldığı kermese katıldı.

Kermes Bizim İçin Çok Değerli
Kermes hakkında bilgi veren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi  Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, “Gönül Elleri Çarşısı’nda ihtiyaç sahibi kadınların el emeği göz nuru ürünlerini sergiliyoruz. Kermesi geliri üretimi gerçekleştiren kadınların ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılacak. Bu bakımdan kadınlarımız için çok önemli bir faaliyet. Biz de balık tutmayı öğretmenin mutluluğunu yaşıyoruz. O bakımdan kadının da bu mutluluğu yaşamasını istiyoruz. Kadınlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Bu kermes, bizim için çok değerli. İhtiyaç sahibi kadınlarımızın yapmış olduğu ürünleri satın alarak “Sen de Sevindir” diyoruz. Biz kermesimizde “Sen de Sevindir” diyoruz ama Gönül Elleri Çarşısı El Sanatları Atölyesi’nde üretilen ürünleri alarak, ihtiyaç sahibi kadınları her zaman sevindirebilirsiniz” dedi.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı El Sanatları Komisyonu kermesi, 29 Mayıs 2016 Pazar gününe kadar Cami Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nde açık kalacak.