Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, 21. Geleneksel Yetimler Haftası İftarı Düzenledi

z29.06.2016

Her yıl Ramazan ayının son haftasını Yetimler Haftası ilan eden Tuzla Belediyesi, 21. Geleneksel Yetimler Haftası’nda 620 yetim, engelli ve ebeveynleri ayrılmış çocuğa bayram sevinci yaşattı.
Tuzla Belediyesi 21. Geleneksel Yetimler Haftası kapsamında, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı tarafından organize edilen iftar yemeği Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde düzenlendi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı’nın ev sahipliğinde düzenlenen iftara AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Tülay Kalav, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları, Tuzla Belediyesi Meclis Üyeleri, Tuzla Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü İlhan Çöpoğlu, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Sorumlusu Tuğba Muslu, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kent Gönüllüleri, hayırsever bağışçılar, çocuklar ve aileleri katıldı. İftar öncesi çocuklara yönelik animasyon gösterileri ile sahne programları düzenlendi.

Millete Hizmet, Milletin Sorunlarıyla Hemhal Olmaktan Geçer
AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, iftarda yaptığı konuşmada toplumun sorunlarına yönelen ve çözüm sağlayan bir anlayış taşıdıklarını söyledi. Demirci, “AK Parti ailesi olarak toplumun her kesiminde herkes ile bir arada olmaya çalışıyoruz. Çünkü bizler biliyoruz ki gerçekten bu ülkeye hizmet etmek, ancak milletin içinde milletin sorunlarıyla dertleriyle hemhal olmaktan geçer. Aksi takdirde yüksekten bakarak milletin derdini anlamak mümkün değildir. İşte burada yavrularımız var, özel misafirlerimiz, aileleri ve çok kıymetli misafirlerimiz var. Belki bugün burada babaları olmayan kardeşlerimiz var. Engelli olan kardeşlerimiz var. Bir nebze de olsa o yoklukları unutmak, kendilerine sahip çıkıldığını göstermek anlamında biz buradayız. Belediye Başkanımız Sayın Dr. Şadi Yazıcı, vatandaşımızın daha rahat bir şekilde yaşayabileceği ortamları oluşturma çaba ve gayreti içerisinde. Buradan kendilerine hem şahsım adına hem de sizlerin adına teşekkür ediyoruz.” dedi.
AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Tülay Kalav da konuşmasında “Çocukluk dönemi, ahlaki ve manevi değerlerin oluştuğu bir dönemdir. Bu özellikleri çocuklarımıza kazandırmamız için tıpkı bugün olduğu gibi her anı fırsat bilmek, sevgi dolu ortamlarda bir araya gelmek gerekliliktir. Bu vesile ile bugünün gerçekleşmesinde emeği geçen çok kıymetli Belediye Başkanımız ve kıymetli eşlerine, Gönül Elleri Çarşısı'na gönül vermiş değerli gönüllülere ve AK Parti Tuzla teşkilatına şükranlarımı sunuyorum” ifadesini kullandı.
 
Hayat Geçmişe Bakarak Anlaşılır Ama Geleceğe Bakarak Yaşanır
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da konuşmasında Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın hizmetlerinin topluma sağladığı katkıya değindi ve Kadın Kent Gönüllüleri’ne teşekkür etti. Konuşmasını Yazar Tolstoy’un “Kendi mutluluğundan başka hedefi olmayan insan kötüdür.” sözü üzerine kurgulayan Başkan Yazıcı, “Hayat geçmişe bakarak anlaşılır ama geleceğe bakarak yaşanır. Bizi bir arada bulunduran sevgimiz ve birbirimize karşı saygımız ama o sevgiden daha güzel bir şey var ki; o da yardımlaşmaktır. Onu en güzel şekilde ortaya koyan arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Gönül Elleri Çarşısı bu konuda çok güzel çalışmalar ortaya koyuyor. Bu organizasyonlara sevgilerini akıtmış olan gönüllülerimiz aynı zamanda yardımlaşmak gibi çok güzel bir duyguyu ortaya koyuyorlar. Allah onlardan razı olsun. Tuzla’mızda kimseyi yalnız bırakmadan herkesin yanında oluyoruz. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı'nda biz bütün gönüllülerimiz ile beraber Tuzla'da herkesi kucaklamaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.
Konuşmasının geniş bir kısmını Kadın Kent Gönüllüleri’ne ayıran ve gönüllülerden övgü dolu sözlerle bahseden Başkan Yazıcı, konuşmasında şu şekilde devam etti: “Ben halktan direk yetki alarak seçimle geldim. Çalışan arkadaşlarımız da Türkiye’deki kanunlardan almış olduğu yetkiyle görevini yapıyor ama gönüllülerimiz hiç bir karşılık beklemeden yapıyorlar. Tolstoy’un sözündeki gibi; eğer bir insan kendisinin dışında çocuğu, ailesi, mahallesi, sokağındaki engellisi, yaşlısı, yetimi, ilçesi, ili, ülkesi, milleti ve medeniyeti uğruna eğer hiçbir şey yapmıyor ve sadece kendi mutluluğu için uğraşıyorsa o insan kötüdür. Tuzla’da bu işi tamamen gönüllülükle, kendi mutluluğunun dışında insanların mutluluğuna adamış yüzlerce binlerce kişi görmekten mutluluk duyuyorum. Sadece kendi mutluluğu için çalışmak insani ve İslami özellik olamaz. Bugün burada kendi mutluluğunun dışında başka insanların mutluluğunu düşünen, o mutluluklarıyla mutlu olan kardeşlerimize tekrar teşekkür ediyorum” 

Her Şey Bir Yana…
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, sosyal belediyeciliğe verdiği önemi de “Tüm belediyecilik hizmetlerini ve vizyon projeleri bir kenara, Gönül Elleri Çarşısı’nın yaptığı hizmetleri, dernekler, sivil toplum kuruluşları ile yaptığımız hizmetleri bir yana koyuyorum. Tüm projeleri bir tarafa bırakıyorum, birlik ve beraberlik için yaptığımız çalışmaların daha değerli olduğuna inanıyorum. Kentleri herkes değiştirebilir ama herkes toplumu mutlu edemez” sözleriyle açıkladı.
Tuzla Belediyesi 21. Geleneksel Yetimler Haftası’na destek veren ve 620 çocuğun bayramlık kıyafetlerinin alınmasını sağlayan Tuzla Sanayici ve İşadamları Derneği adına Başkan Erkan Yavuz Atagün, Mimar Hale İş, Arslan Demir Çelik Firması adına Fatih Arslan, İşadamı Murat Paçacı adına eşi Serpil Paçacı ve işadamı Abdullah Gerçik’e, protokol tarafından birer buket çiçek ve plaketle teşekkür edildi.