Haberler

Haberler

Başkan Yazıcı, Tuzla Rumeliler Derneği’nin İftarına Katıldı

z30.06.2016

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Rumeliler Derneği’nin iftarına katıldı. Rumelililer’in yoğun yaşadığı bölgelerdeki son gelişmeler hakkında bilgi veren Başkan Yazıcı, “Tuzla’nın bu güzel yapısını bozdurmayacağız ve hep birlikte geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.
Tuzla Rumeliler Derneği, geleneksel iftarını Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde düzenledi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, iftara katılarak Rumeli kökenli Tuzlalılar ile bir araya geldi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Rumeliler Derneği üyelerinin yoğun olarak yaşadığı mahallelerdeki belediye hizmetleri ve projelerin son durumu hakkında bilgi verdi. Yakın tarihte onaylanan Tuzla 40 pafta köy içi imar planları hakkında bilgi veren Başkan Yazıcı, bu alanla ilgili kafasındaki projeyi de paylaşarak işbirliğine hazır oldukları mesajını verdi. Başkan Yazıcı, “40 paftada tescilli binaların tescillenmiş şekliyle yapılmasına, tescilli olmayan yapıların ise 3 kat yapılabilecek şekilde imar planları onaylandı. Bundan sonra rahatlıkla ruhsat alınıp bunların hepsi yapılabilir. İmarda 3 kat için çok uğraştık ve 3. katı da o şekilde almış olduk ama bazı yerlerin yapılan restorasyon ve restitüsyon projesi yapılan 146 bina, Anıtlar Kurulu’ndan onaylanan şekliyle yapılacak. 40 paftada yayalaştırma projesini İBB yapacak. Biz de İstasyon Caddesi’nin trafiğe kapatılması ve cephe düzenlemesi konusunda ihaleye çıktık.
Tuzla’mızın belki de nostaljik havasını 40 paftayı iyileştirerek yapabileceğiz. 40 paftanın içindeki restorasyon çalışmaları için mülkiyet sahiplerinin buna gayret etmesini istiyoruz. Mülkiyet sahipleri bizimle iletişime geçerlerse biz de gerekli prosedürde onlara yardımcı oluruz. 5-10 tane binanın kamulaştırılarak bir örnek teşkil etmesini de arzu ediyorum. Buranın sosyal, kültürel mekanlar ve insanların gezip görebileceği yerler olarak dizayn edilip Ortaköy gibi gelişmesini arzu ediyorum. Mülkiyet sahipleri de bu konuda kendi planlarını ortaya koyarsalar bizden elimizden geleni yaparız” şeklinde konuştu.

Türkiye’de Daha Güzel Bir Sahil Düzenlemesi Yapılmadı
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, konuşmasında bölge sakinlerini yakından ilgilendiren diğer konulara da değindi. Sahil düzenleme projesinin İDO İskelesi ile İTÜ arasındaki kısmının temmuz ayı içinde tamamlanacağını belirten Başkan Yazıcı, “İDO İskelesi ile marina arasındaki bölümde yaya yolu çalışması durduruldu. Bu alandaki çalışma Ramazan’dan sonraki 1 ay içerisinde toparlanır ve kısa zamanda da Tuzla’mızın hizmetine sunulur. Yürüyüş alanları, rekreasyon alanları, herkesin ayaklarını denize sokabileceği alanları ile beraber bu güzel projeyi de inşallah hep birlikte açarız. İDO ile İTÜ arasındaki sahil düzenlemesi için iddia ediyorum Türkiye’de daha güzel bir sahil düzenlemesi yapılmamış olacak” dedi.

Kent ve Mübadele Müzesi
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Kent ve Mübadele Müzesi hakkında yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı: “Tuzla sahilinde Perili Köşk olarak bilinen ve belediyemize bağışlanan binanın restorasyon projelerini çiziyoruz. Etrafındaki 10-15 m2’lik parsellerden de terk alarak çevresini büyüttük. Orayı Kent ve Mübadele Müzesi olarak dizayn edeceğiz. Tuzla’ya kazandıracağımız güzel bir yer olacak”

Kamil Abduş Gölü Çevre Düzenleme Projesi Uygulanacak, Mercan’daki İşgaller Kaldırılacak
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Kamil Abduş Gölü çevre düzenlemesi projesinin onaylandığını ve proje başladığında Ankara Mercan’daki işgalleri kaldıracaklarını açıkladı. Başkan Yazıcı, “Kamil Abduş Gölü çevre düzenleme projesini Anıtlar Kurulu’na onaylattık. Göl çevresinde rekreasyon ve yürüyüş alanları ile örnek bir proje gerçekleştirilecek. Göl çevresindeki düzenleme çalışmaları kapsamında bir şeye daha başlayacağız. Kim zarar görür, kim sıkıntı çeker diye düşünmedim. Hiç umurumda olmadı. Çünkü doğru bildiğimiz bir işi yapmaya çalışıyoruz. Nasıl ki biz Mercan yarımadasının bir tarafında daha önce işgalleri kaldırdıysak, işgalleri kaldırmaya devam ediyoruz. Ben Marmados sitesine de, Albatros sitesine de aynı şeyi söyledim. Tuzla’ya lazım olduğu gün işgalleri kaldıracağız. Şimdiden ifade ediyorum; Kamil Abduş Gölü çevresindeki proje başladıktan sonra Ankara Mercan’dan başlayıp Mercan Restaurant’a kadar olan bölgenin Tuzla halkına açılması gerektiğini söyledim. İnşallah onu da hep birlikte yapacağız. Çünkü oralar da Tuzla halkına ait” şeklinde konuştu.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Kule ihalesini yaptıklarını, Tuzla-Bayramoğlu sahil yolunu projesini de tamamlama aşamasına geldiklerini söyledi.