Haberler

Haberler

Tuzla Milli İradeye Sahip Çıkıyor

z21.07.2016

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Tuzlalı vatandaşlar, demokrasi nöbetine devam ediyor. Her gün demokrasi nöbeti tutan Tuzlalılar, “Cumhurbaşkanımızın demokrasi nöbeti bitti talimatını duyana kadar burada olacağız” dedi.
Tuzla’da demokrasiye gönül veren binler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın çağrısı doğrultusunda demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. FETÖ/PDY terör örgütünün cuntacılarla birlikte planladığı darbe kalkışmasının yaşandığı ilk saatlerden itibaren demokratik tepkisini gösteren Tuzlalılar, 24 saat milli iradeye sahip çıkıyor. Gözüne uyku girmeden kutsal değerleri savunan, milli ve manevi birliğimize halel gelmemesi için tedbirli davranan vatandaşlar, buluşma noktalarında ve meydanlarda kardeşliğin gücünü sergiliyor. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, başta AK Parti Tuzla ilçe başkanlığı önü olmak üzere ilçenin farklı noktalarında toplanan vatandaşlarla birlikte demokrasi nöbetinde ön sıralarda yer alıyor. 

Başkan Yazıcı, Darbe Girişiminde Yaralanan Vatandaşları Hastanelerde Ziyaret Etti
Gece halkla birlikte demokrasi nöbeti tutan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, gün içinde de darbe girişiminin mağdurlarıyla temas kuruyor. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, darbe girişiminin en sıcak saatlerinde cuntacıların tankı ve silahı karşısında yüreğiyle ve imanıyla set kuran ve olay gecesi yaralanan vatandaşları evlerinde ve hastanelerde ziyaret ediyor. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, Anadolu yakasındaki çeşitli hastanelerde tedavi gören yaralıları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.
Yaralılara acil şifalar dileyen ve verdikleri mücadele için tebrik eden Başkan Yazıcı, “Vatan için, millet için, demokrasi için bedenini tankın, tüfeğin karşısına siper eden bu halkın ferdi olmaktan onur duyuyorum.” dedi. 

Demokrasi Nöbeti Tutmaya Devam Edeceğiz
Tuzla’da 20 Temmuz 2016 Çarşamba Günü Gerçekleştirilen Demokrasi nöbetine AK Parti İstanbul Milletvekilleri Hasan Turan ve Osman Boyraz, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci ve binlerce demokrasi sevdalısı vatandaş katıldı.
AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, Tuzla halkına teşekkür ederek demokrasi nöbetini ilk günkü kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi.
Demokrasi nöbetlerini yeni bir talimat gelinceye kadar tutmaya devam edeceklerini belirten Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Biz burada demokrasi nöbetini tutmaya devam edeceğiz. Allah, bu millete bunu yapanları da kahrı perişan eder inşallah. Vatanını savunmak isteyip şehit düşen askerlerimiz, polislerimiz, halkımız var. Bize bu üzüntüyü yaşattılar ve içimiz kan ağlıyor. Onları ziyaret ettiğimizde de, aklımıza geldiğinde de, televizyon ekranlarında izlediğimizde de gerçekten bu topluma bu travmayı yaşatanları Allah’a havale ediyoruz ama burada da cezalarını alacaklar inşallah. Diğer taraftan bir şeyi görüyoruz ki darbeler olduğundan evlere çekilen vatandaşların olduğu dönemleri, medya kuruluşlarından sadece postal seslerini duyduğunuz dönemleri, artık kesinlikle evden çıkarmayan anonslara uyan ve evlerinden çıkamadığı gibi yiyecek depolamak zorunda olan bir halk değil artık “Ben demokrasiyi, özgürlüğü, milli iradeyi, sokakları bırakmayan bir halkı gördük. Allah’ıma hamd olsun. Biz Sayın Cumhurbaşkanımız “Artık son hain alındı” diyene kadar, her siyasi görüşten, fikirden, mezhepten Tuzla halkımızla bu nöbete devam edeceğiz” dedi. 

Biz 78 Milyon Birlikte Türkiye’yiz
“Birlik ve beraberlik içinde olduğumuzda bizi yıkamazlar” diyen AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan da, “Seveceğimiz ve korkacağımız âlemlerin Rabbi olan Allah’tır. Onun dışındakiler hikâye, bu yüzden kıymetli kardeşlerim biz ne zamanki komutanlarımız, başkomutanımız, cumhurbaşkanımız ve devletimizin yetkilileri, artık evlerinize dönebilirsiniz. Ancak dikkatli davranmaya ömür boyu devam etmeliyiz. Çünkü vatan hepimizin ortak yurdudur. Bu vatan bütün milletindir. O yüzden o güne kadar meydanlarda devam edeceğiz. Bu meydanlarda beklemek kutsal bir iştir. Nöbet kutsal bir vazifedir ve ibadet mesafesindedir. Vatan hepimizin. Bayrağımız bir, vatanımız bir, dinimiz bir, memleketimiz bir, Allah’ımız bir. O yüzden hep beraber savunmak durumundayız. Bu konuda ayrı gayrı yok, biz 78 milyon birlikte Türkiye’yiz.  Ayrılık çıkartmak isteyenlere asla müsaade etmeyiz.” şeklinde konuştu. 

Bir Kısım Üniformalı Teröristin Yaptığı Bu Eyleme Karşı Duran İnsanlarımızdan Allah Razı Olsun
Milletin demokrasiye, milli iradeye sahip çıkarak bu hain oyunu bozduğunu belirten AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz da konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “15 Temmuz günü yapılan bir darbe girişimi değildir, bu bir kısım üniformalı teröristlerin yaptığı bir eylemdir. Bu eyleme karşı duran, onların tankına, topuna, silahlarına dur diyen yüce gönüllü, yürekli insanlar hepinizden Allah razı olsun diyorum. Bu mücadelenin, bu ülkede bu fitneliğin, bu alçaklığın, bu adiliğin sonu gelene kadar hep birlikte mücadele edeceğiz. Bu mücadelede bu ülkenin her kesiminden, her renginden, her teninden, her ırkından insanlar var. Onlar hesap edemediler, herkesin bir oyunu varsa Allah’ın da bir tuzağı olduğunu ve bu milletin var olduğunu düşünemediler. Onlar zannettiler ki her şeyi hallettik ama o gün bu sokaklara çıkan gövdesini koyan, başını koyan, o yüce gönüllü insanlar, bugün burada özgürce vatanımıza savunma için bize fırsat verdiler”