Haberler

Haberler

Tuzlalı Şehitlerin İsmi, Tuzla Belediyesi’nin Eserlerinde Yaşatılıyor

z19.03.2016

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın girişimleri ve teklifiyle Tuzla Belediyesi’nin yaptırdığı Aile Sağlığı Merkezleri’nden 9’u ile 2 sokak ve 11 parka, Tuzlalı Şehitlerin isimleri verildi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Ülkemiz, bütün değerleriyle beraber her zaman bu millete hizmet etmiş, canından kanından değerler bahşetmiş hiç kimseyi unutmayacaktır” dedi.
Tuzla Kaymakamlığı ve Tuzla Belediyesi ev sahipliğinde Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri'nde şehit aileleri onuruna yemek düzenlendi. Çanakkale Zaferi’nin 101. yılı sebebiyle düzenlenen şehit aileleri yemeğine Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır ve eşi Güler Çalışır, Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Piyade Okulu Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, üniversite rektörlers, Tuzla Müftüsü Aşır Durgun, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Tuzla Belediyesi Meclis Üyeleri, Tuzla Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü İlhan Çöpoğlu, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Yönetim Kurulu Üyeleri, muhtarlar ve eşleri, vakıf ve dernek başkanları, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Çanakkale Ruhu Milletimizin Yüreğinde Yaşıyor
Protokolün şehit aileleri ile aynı masaları paylaştığı yemek Tuzla Müftüsü Aşır Durgun tarafından şehitlerimizin ruhu için Kuran-ı Kerim tilaveti okunmasıyla başladı. Yemekte selamlama konuşması yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Çanakkale Zaferi’nin milli bir hafıza olduğunu söyledi. Başkan Yazıcı,Toplumlar geleceğe ancak bir insan gibi geçmişten gelen hafızasıyla beraber açılabilir. Hafızasını kaybetmiş bir birey gibi davranır, geçmişini kaybeder, geçmişini unutur ve geçmişiyle geleceğe yürümediği zaman şuursuz bir birey gibi hareket eder. Bizler çok şükür ki hem devlet geleneğini hem de milletimizin geçmişten gelen geleneğiyle beraber yaşamış olduğumuz destanları da, anıları da, acıları da birlikte yaşatarak geleceğimizi birlikte ve gelecek nesilleri de bu şekilde yetiştirmek gayret ve çabasındayız. Uğruna can verilen vatanımızın sonsuza dek yaşatılabilmesinin tek yolu da bu hafızayı sağlam tutmak ve onu mutlaka gelecek nesillere aktarabilmekten geçiyor. Çanakkale’de de böyle bir durum mevcut. Çanakkale’de gerçekten anlatılması gereken, yaşatılması gereken ve asla unutturulmaması gereken bir ruh var. Çanakkale ruhu milletimizin yüreğinde yaşıyor. Ve inşallah da bunu ilelebet yaşatacağız. Bu ruhu gelecek nesillere aşılamak için elimizden gelen bütün gayret ve çabayı biz göstereceğiz” dedi.

365 Gün Bu Ruhu Yaşatacağız
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 9 ASM, 2 sokak ve 11 parka Tuzlalı şehitlerin isimlerini verdiklerini açıkladı. Başkan Yazıcı, “Tuzla Belediyesi olarak biz aslında sadece 18 Mart'ta değil 365 gün bu ruhu yaşatabilmek gayretini sürdürüyoruz. Sadece ve sadece özel günlerde değil her zaman gençliğimiz ve genç nesillerimizin bu ruhla yetişebilmesi için bütün imkanlarımızı seferber etmeye çalışıyoruz ama sadece bununla yetinmedik. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı olarak her yerde olmaya çalışıyoruz ama Şehit ve Gazi Aileleri Komisyonu kurduk. Şehit ailelerimiz ile her zaman beraber nabzımız atsın, yüreklerimizi birleştirelim düşüncesiyle bu komisyonu kurduk. Komisyonumuzla birlikte 9 Aile Sağlığı Merkezi, 2 sokak ve 11 parka şehitlerimizin isimlerini verdik. Şehitlerimizin ismi sadece dilimizde değil, toplumun hizmet aldığı her yerde geçmesini istedik. Ülkemiz, bütün değerleriyle beraber her zaman bu millete hizmet etmiş, canından kanından değerler bahşetmiş hiç kimseyi unutmayacaktır” şeklinde konuştu.

Çanakkale’nin Tarihimizde Ayrı Bir Yeri Var
Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır da konuşmasında “Milletimizin zaferlerle, şanlarla dolu tarihinde Çanakkale’nin ayrı bir yeri vardır. Ayrı bir kahramanlık destanıdır. Ama hepimiz biliyoruz ki binlerce yıllık geçmişimizde ne Çanakkaleler, ne Malazgirtler, ne Kosovalar, ne Sakaryalar bitmedi, bitmeyecek. Bugün terörle mücadeleye ediyoruz, ihanetle mücadele ediyoruz. Binlerce yıl ayakta durmuş bu millet bu tür şeylerde sadece tecrübesini ve birlik beraberliğini artırıyor. Çanakkale de bunun en nadide göstergelerinden birisidir. Aklınıza gelen herkesin birleşerek bir araya geldiği, topuyla, tüfeğiyle, çeliğiyle ama karşı tarafta inanmış iman dolu göğsüne siper eden Mehmetçiğin göğsünde söndüğü bir memlekette yaşamanın ve bu milletin evladı olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz” ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından protokol ve şehit aileleri sohbet etti.

Şehit İsmi Verilen Sokaklar
Şehit Murat Matuz Sokak (Aydıntepe Mahallesi)
Şehit Kanber Kütük Sokak (Aydıntepe Mahallesi) 

 

Şehit İsmi Verilen Aile Sağlığı Merkezleri
Mimar Sinan Şehit Bahtiyar Maden A.S.M.
İçmeler Şehit Yüksel Taşpınar A.S.M.
Konaşlı Şehit Serkan Gazeloğlu A.S.M.
Orta Mahalle Necmi Yıldırım A.S.M.
İstasyon Şehit Selahattin Ergenekon A.S.M.
Şifa Semt Şehit İbrahim Doğan A.S.M.
Aydıntepe Şehit Kanber Kütük A.S.M.
Aydınlı TOKİ Şehit Hüsamettin Ürün A.S.M.
Şifa Şehit Erdoğan Komut A.S.M.



Şehit İsmi Verilen Parklar
Şehit Murat Matuz Parkı (Postane Mahallesi)
Şehit Ferdi Bolat Parkı ( İçmeler Mahallesi)
Şehit Bahadır Han Solak Parkı (Şifa Mahallesi)
Şehit J.Er Serkan Gazeloğlu Parkı (Aydınlı Mahallesi)
Şehit J.Er Bekir Demir Parkı (Aydınlı Mahallesi)
Şehit J Er Kanber Kütük Parkı (Aydıntepe Mahallesi)
Şehit Murat Aşçı Parkı (Akfırat Mahallesi)
Şehit İbrahim Doğan Parkı (Mimarsinan Mahallesi)
Şehit Bahtiyar Maden Parkı (Mimarsinan Mahallesi)
Şehit Umut Eraslan Parkı (Postane Mahallesi)
Şehit J.Er Necmi Yıldırım (Yayla Mahallesi)