Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi, Çocuk Kitapları Fuarı Düzenliyor

z15.11.2016

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın “Eğitim Kenti Tuzla” vizyonuyla bir ilk daha gerçekleştirilecek. Tuzla Belediyesi, 25 Kasım-4 Aralık tarihleri arasında Tuzla Marina’da Çocuk Kitapları Fuarı düzenleyecek. Başkan Yazıcı da fuarda kitaplarını imzalayacak.
50’nin üzerinde yayınevinin katılımıyla gerçekleşecek fuarda Tuzlalı çocuklar, tanınmış yazarlar ile bir araya gelecek. Fuarda okuma alışkanlığının eğitimin mihenk taşı olması bilinciyle; bilgili, bilinçli ve gelecek hakkında fikirler, sorgular ve kurgular oluşturulacak. Milli ve manevi değerlere bağlılık ile bilim ve ilim eğitimini birleştirmiş yeni nesillerin geleceğe yön verecek kuşaklara dönüşmesinin amaçlandığı fuarda çocuklar hem yayın evi, yazar ve eserler ile bir araya gelirken hem de sokak oyunları, müzikli ve tiyatral eğlenceler ile hoşça vakit geçirme imkanı da bulacaklar. Tuzla Belediyesi Çocuk Kitapları Fuarı’nda çocukların okuma alışkanlığının kazandırılması amaçlanıyor.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 10 gün sürecek fuara Tuzla ve bölge halkını davet etti. Başkan Yazıcı, “Okuyan, düşünen ve üreten bireyler, hem kendisi hem de toplumun gelişmesine katkı sağlayan insanlardır. Ağaç yaşken eğilir misali, çocuklarımızı kitaplarla buluşturmak, onları okumanın faydalarına yönlendirmek istiyoruz. Eğitimcilerimiz ve aileleri de birbirinden kıymetli eserlerle buluşturarak, okul ve evde zengin bir kültür birikimi oluşturmak istiyoruz” dedi.
“İnsanın Teknolojik Yalnızlığı” ile “Demokrasi’nin Kısa Tarihi” isimli kitapların yazarı olan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 27 Kasım 2016 Pazar günü fuarda kitaplarını imzalayacak.