Haberler

Haberler

Dünya Diyabet Günü’nde Tuzla’da Diyabet İle Yaşam Semineri Düzenlendi

z15.11.2016

Tuzla Belediyesi ve Okan Üniversitesi Hastanesi işbirliğiyle, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nde “Diyabet İle Yaşam” semineri düzenlendi.
Tuzla Belediyesi ve Okan Üniversitesi Hastanesi işbirliğiyle düzenlenen sağlık seminerlerinin kasım ayında düzenlenen programının konusunu “Diyabet İle Yaşam” oluşturdu. 14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nde düzenlenen seminer, Tuzla Belediyesi Şifa Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Seminere konuşmacı olarak Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mazhar Semih Baskan ve Okan Üniversitesi Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nilgün Güvener Demirağ konuşmacı olarak katıldı.
Seminerde diyabet tüm yönleriyle ele alındı, diyabetle yaşamı kolaylaştıracak bilgiler uzmanlar tarafından paylaşıldı. Diyabet hastalığı ve bu hastalıkla yaşamaya dair bilinç düzeyinin arttırılmasının amaçlandı. Uzmanlar, bilinçli hareket edildiğinde diyabetin kontrol altında tutulabileceğini vurgulayarak, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamı önerdi. Seminerde, hayat boyu sürdürülebilir sağlıklı yeme alışkanlığı kazanılması, kişilerin kendilerine hata yaptıran davranışlarını izleyip bunu engelleyecek yöntemler bulması ve birlikte yaşadığı insanların da benzer yeme bilincini kazanması için, aile eğitimleri verilmesi önerildi.
Seminere katılan vatandaşlar, sağlıklı bir yaşam için kendilerine çok değerli bilgiler sunan uzmanlara ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.