Meclis Kararları

Meclis Kararları

Meclis Kararı 08.02.2017 - 20

z01.03.2017

T.C.

TUZLA

BELEDİYE BAŞKANLIĞI



MECLİS KARARI

KARAR TARİHİ

...08.02.2017....

KARAR NO

...20....

KARARIN

KONUSU

Sokak İsimlerinin İptali Hk.

Belediye meclisini teşkil eden zevat

Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet ÇABUK’un Başkanlığında; Üyelerden,

Serhan KURAL - İbrahim Nazmi İŞ - Salih ÇEVİK –  Derya BACACI -  İlker GÖKDEMİR -  Çiğdem ARSLAN-İbrahim DENİZ-Köksal YÜZBAŞIOĞULLARI – Nuri ÖZYAVUZ-Turkut OKUR – Salih GÜNDOĞDU – Mehmet KİNSİZ – Bahrem KURUAĞAÇ - Kasım DURMAZ – Murat KANT - Önder POLATOĞLU–Naci AYDIN– G.Hale Ö.COŞKUN – Mustafa SEVİM – Yücel TÜRK- Necmettin BULUT – Maksut KARACA-’nın iştiraki ile toplandı.

 

Ö N E Rİ  :

HUKUK, TARİFELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU RAPORU

Rapor Tarihi              : 08.02.2017             

Rapor No                   : 2017/12                                                                            

Konu                          : Sokak İsimlerinin İptali Hk.      

     

          KOMİSYON İNCELEMESİ : 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7/g Maddesi gereğince; meydan, bulvar, cadde, yol ve sokak ad ve numaraları ile bunlar üzerindeki binalara numara verilmesi işlerini gerçekleştirmekle Büyükşehir Belediyesine görev, yetki ve sorumluluk verilmiş olup bu konularla ilgili kararların Büyükşehir Belediye Meclisinden alınması gerekmektedir.

            Yapılan incelemeler neticesinde Tuzla İlçesi, Evliya Çelebi Mahallesi Kayalı Sokak, Aydınlı Mahallesi Semazen Sokak, Yayla Mahallesi Seyran Sokak ve Cami Mahallesinde bulunan Ferah Çıkmazı Sokağın 1/1000 ölçekli plan tadilatlarında yol olarak görünmediği tespit edilmiştir.

             Makamınızca uygun görülmesi halinde ekli krokide işaretlenerek gösterilen Tuzla İlçesi, Kayalı Sokak, Semazen Sokak, Seyran Sokak ve Ferah Çıkmazı Sokağın isimlerinin iptal edilmesi için 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7/g maddesine göre karar alınmak üzere yazımız ve eklerinin Belediye Meclisine havalesi hususunu tensiplerinize arz ederim Şeklinde hazırlanan Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 06.02.2017 tarihli ve 741 sayılı teklifi Komisyonumuzca incelenmiştir.

           KOMİSYON GÖRÜŞÜ:Sokak İsimlerinin İptali ile ilgili teklif dosyası Komisyonumuzca incelenmiş olup; teklifin Müdürlüğünden geldiği şekliyle kabulü, Komisyonumuzca oybirliğiyle uygun görülmüştür.

HUKUK, TARİFELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU: Av.Salih ÇEVİK(Kom.Bşk.), Mehmet AL(Kom.Bşk.V), Bahrem KURUAĞAÇ(Rpr.), Önder POLATOĞLU(Üye), Cengiz SUNAR(Üye).

             K A R A R : “Sokak İsimlerinin İptali ile ilgili Hukuk, Tarifeler ve İsimlendirme Komisyonunun 08.02.2017 tarihli ve 2017/12 sayılı raporunun, Komisyondan geldiği şekliyle kabulüne, Tuzla İlçe Belediye Meclisinin, 6’ncı Seçim Dönemi, 4’üncü Toplantı Yılı, Şubat Ay’ı Toplantılarının 08.02.2017 Çarşamba günü yapılan 2’nci Birleşimi, 1’inci Oturumunda oybirliği ile kararlaştırılmıştır.

Ahmet ÇABUK

Meclis 1’nci Başkan Vekili

Murat KANT

Divan Katibi

İlker GÖKDEMİR

Divan Katibi





G Ö R Ü L D Ü

 

Dr. Şadi YAZICI

Belediye Başkanı