Haberler

Haberler

Tuzla’dan Bayırbucak Türkmenleri’ne 4 TIR İnsani Yardım Malzemesi Gönderildi

z19.02.2016

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı ve HAYRAT İnsani Yardım Derneği işbirliğiyle ‘Haydi Tuzla, Kardeşlik Vakti’ temalı kampanyada Bayırbucak Türkmenleri için 4 TIR insani yardım malzemesi toplandı. Yardım TIR’ları, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’ndan dualarla uğurlandı.
Tuzla Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren Gönül Elleri Çarşısı ve Hayrat İnsani Yardım Derneği, Esad rejimi ve Rusya’nın hava bombardımanı altında zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Bayırbucak Türkmenleri’ne yardım elini bir kez daha uzattı. Ocak ve şubat ayında Esenyalı köprüsü yanı, İçmeler Meydanı ve Kalekapı Mevkii’nde toplanan 40 ton un, 431 koli gıda, 1 koli temizlik malzemesi,173 koli bay-bayan giysisi, 36 koli çocuk giysisi, 25 koli bebek giysisi, 85 koli bay-bayan ayakkabısı, 38 koli atkı-bere, 7 koli battaniye-yorgan, 4 koli oyuncak, 1 koli çorap, Gönül Elleri Çarşısı’nda 4 TIR’a yüklendi. TIR’lar, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Çelikel,  Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Tuzla Müftüsü Aşır Durgun, HAYRAT İnsani Yardım Derneği Bölge Sorumlusu Yusuf Irmak, Türk Kızılayı Tuzla Şube Müdürü Bayram Günay, HAYRAT İnsani Yardım Derneği Tuzla Temsilcileri Yusuf Gündoğdu ve Ersin Altındağ, Tuzla Belediyesi birim müdürleri ve hayırsever vatandaşlar tarafından dualarla yolcu edildi.
Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Çelikel, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın mazlumlara yardım elini uzatmaya devam edeceğini söyleyerek, kampanyaya destek veren hayırsever kişi, kurum ve derneklere teşekkür etti.