Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi, Geri Dönüşüm ve Geri Kazanım Eğitimlerine Karbon Ayak İzini de Ekledi

z25.02.2016

Tuzla Belediyesi, çevre dostu tüketim alışkanlıkları kazandırmak ve israfın önlenmesi için yapmış olduğu geri dönüşüm ve geri kazanım eğitimlerine karbon ayak izi konulu eğitimleri de ekledi.
Periyodik olarak okullarda bilinçlendirme çalışması yapan Tuzla Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, eğitim konularına yenilerini ekleyerek çalışmalarına devam ediyor. Tuzla Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, karbon ayak izi konulu eğitimleri ilk olarak Aydınlı İlkokulu’nda gerçekleştirdi. Aydınlı Ortaokulu, TOKİ Yahya Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mahir İz İmam Hatip Lisesi ve İbni Sina Ortaokulu’nda yüzlerce öğrenci bilinçlendirildi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, konuyla ilgili açıklamasında çocuklar ve gençleri karbon ayak izi konusunda da bilinçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi. Başkan Yazıcı, “Günlük tüketim alışkanlıklarımız sonucunda oluşan atıkların, karbondioksit gazı salınımı cinsinden çevre üzerine etkisi karbon ayak izi olarak tanımlanır. Karbon ayak izi, bir çok kişisel aktivitemiz için tüketilen enerji ve ürünlerin çevre üzerindeki etkisi olarak da tanımlanabilmektedir. Bir ürün satın alındığında bunun nerelerde üretildiği ve üretimde hangi maddelerin kullanıldığı göz önüne alınmalıdır. İmalat yada nakliyesinde yüksek emisyona sahip olan ürünlerden mümkün olduğunca kaçınılmalıdır. Geleceğimizi emanet edeceğimiz nesillere bu bilinci aşılamayı amaçlıyoruz.” dedi.