Haberler

Haberler

Türk Sanat Müziği’nin 2 Duayeni Tuzla’da Anıldı

z25.02.2016

Tuzla Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu, Türk Sanat Müziği’nin 2 duayeni Zeki Müren ve Müzeyyen Senar’ı aynı türün temsilcisi Hüner Coşkuner’in konuk sanatçı olarak katıldığı gecede andı.
Tuzla Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu, hem musikinin seçkin eserlerini ilçe halkıyla buluşturuyor hem de sanat camiasına adını altın harflerle yazdırmış kişilere ithafen özel geceler düzenliyor. Tuzla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde “Türk Sanat Müziği’nde İki Duayen” isimli program düzenlendi. Programı Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güven Ada ile sanatseverler, ilgiyle takip etti.
Zeki Müren ve Müzeyyen Senar’ın eserleri, Tuzla Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu ve ünlü sanatçı Hüner Coşkuner tarafından 2 ayrı bölümde seslendirildi. Seda Gökkadar Kolay’ın şefliğinde sahne alan 57 korist ve 9 saz sanatçıdan oluşan Tuzla Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu, Müren ve Senar’ın şarkılarıyla geçmişten günümüze nostalji yaşattı. İki duayenin izinden giden Hüner Coşkuner de, başarılı sahne performansıyla sanatseverlere hitap etti.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, gecenin finalinde Seda Gökkadar Kolay ve Hüner Coşkuner’e birer buket çiçekle teşekkür etti.