Haberler

Haberler

Tuzla-Yalova Deniz Otobüsü Seferleri Hizmete Başladı

z05.03.2016

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın girişimleriyle hizmete kazandırılan ve Tuzla-Yalova hattında çalışan İDO Deniz Otobüsü, ilk seferine törenle uğurlandı. İstanbul’un yeni cazibe merkezi olan Tuzla, deniz otobüsleriyle hem Yalova’ya hem de Kartal ve Bostancı’ya deniz ulaşımıyla bağlandı.
Başta Tuzla Marina olmak üzere onlarca vizyon proje ile İstanbul ve bölgede ziyaretçi akınına uğrayan Tuzla’ya deniz otobüsü ile ulaşım alternatifi de eklendi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın teklifi ile İDO, Tuzla İskelesi’ni yenileyerek hizmete açtı ve Tuzla-Yalova hattında deniz otobüsü karşılıklı seferlere başladı. Tuzla’dan gerçekleştirilen ilk sefer nedeniyle Tuzla İskelesi’nde tören düzenlendi. Törene Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, İDO Genel Müdürü Ufuk Tuğcu, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları, Tuzla Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Talep Artarsa Sefer Sayılarını Arttırabiliriz
İDO Genel Müdürü Ufuk Tuğcu, açılışta yaptığı konuşmada Tuzla halkını deniz ulaşımını kullanmaya davet etti. Talep arttıkça sefer sayılarını da arttırabileceklerini belirten Tuğcu, “Bugün İDO ailesi olarak Marmara’nın iki yakası arasında verdiğimiz kapsamlı ulaşım hizmetinde yeni bir sayfa açıyoruz. Birazdan ilk seferimiz gerçekleşecek. Tuzla ile Yalova birbirine deniz otobüsü ile bağlanacak, bu sevinçli günümüzde bizlerle birlikte olduğunuz için teşekkür ediyorum. Bu yeni hattımızda başlangıçta iki taraftan karşılıklı ikişer sefer toplamda 4 seferle yola çıkıyoruz. Talebin durumuna göre bunu artırabiliriz. Tuzla’nın bu potansiyelini daha ileri taşıyacağına inanıyorum. Bu seferlerin daha da artmasını bekliyoruz” dedi.

Tuzla’mızın Daha Cazip, Kolay Ulaşılabilir Bir İlçe Olmasını Arzuluyoruz
Tuzla’nın dezavantajlarından bahsederek konuşmasına başlayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Bir kentin gelişmesi için 3 konuda daha çok yatırım yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bir kentin ulaşım, eğitim ve sağlık yatırımlarıyla gelişmişliğini sağlayabiliriz. Marmaray ve metro yapım kararlarının ardından deniz otobüsü seferlerinin de başlamış olmasının Tuzla için çok önemli olduğuna inanıyorum. İDO İskelesi’nin kurulması hep öncelik konusuydu. Bugün de bu açılışla bu önceliğin hizmete dönüşmesine şahit oluyoruz. Arzumuz, Tuzla’mızı daha cazip kılabilmek, deniz hatlarıyla da daha çabuk ulaşılabilir, gelinmesi ve görülmesi gereken bir ilçe olmasıdır. Bu konudaki yatırımlarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Yolcu Kapasitesinin Sürekliliğini Sağlamaya Çalışacağız
Tuzla’nın cazibe merkezi olmasıyla artan nüfus hareketliliği ile ilgili farklı yorumlar bulunduğunu dile getiren Başkan Yazıcı, eleştirilere de şu şekilde yanıt verdi: “Tuzla neden kalabalık oluyor diyenlerin ‘Tuzla’da neden İDO iskelesi yok?” demesi birbiriyle çelişen ifadelerdir. Biz cazibe oluşturarak Tuzla’ya yolcu çekeceğiz. Tuzla’da görülmesi gereken yerleri karşı tarafa bildireceğiz. Yalova’da gezip görülmesi gereken yerleri de Tuzla’ya bildireceğiz. Tuzla’dan hem yakın mesafedeki havaalanına hem de eğlence merkezlerine yapacağımız bağlantılarla, yolcu kapasitesinin sürekliliğini sağlamaya çalışacağız. Marmara Bölgesi’nin ziyaretçilerini ağırlayacak bir Tuzla olma çabamızı sürdüreceğiz.”
Konuşmaların ardından iskelede kurdela kesildi ve İDO, Tuzla’dan Yalova’ya ilk seferini gerçekleştirdi.

Tuzla’ya Ulaşım Artık Çok Kolay
Tuzla’yı Marmara’nın diğer yakasındaki Yalova’ya bağlayan deniz otobüsü seferleri, Bostancı ve Kartal kalkışlı olarak gerçekleştiriliyor. İDO’nun başlangıç aşamasında sabah akşam karşılıklı 2’şer, günlük toplam 4 seferiyle hem Tuzla’daki yeni alışveriş ve eğlence merkezleriyle Tuzla Marina’ya ulaşım kolaylaşıyor hem de İstanbul ve Yalova hattında seyahat etmek isteyenler için yepyeni ve avantajlı bir seçenek doğuyor. İDO’nun Bostancı-Kartal-Tuzla-Yalova seferlerini başlatmasıyla, bu dört yerleşimde ve civarında oturanlar ya da bu noktalara ulaşarak Marmara’nın iki yakası arasındaki konforlu ve güvenli yolculuklarını tamamlamak isteyenler için, birçok yeni avantaj da beraberinde geliyor. İDO deniz otobüsü ile Tuzla’ya gelenler, İDO İskelesi’nde ücretsiz nostaljik trene binerek Tuzla Marina’ya 10 dakika içinde ulaşabiliyor. Tuzla’yı bir yandan Yalova’ya bir yandan Bostancı’ya bağlayan yeni seferler, aynı zamanda her iki taraftaki üniversite öğrencileri için, iki yaka arasındaki turistik merkezleri ya da termal otelleri ziyaret etmek isteyenler için, alışveriş yapmak isteyenler ve iş gezisi ile tatile çıkanlar için de yepyeni ve avantajlı bir seçenek sunuyor.